JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: לפי תחקיר צה"לי, 5 ילדים נהרגו בעזה מאש צה"ל ולא משיגורים כושלים | זמן ישראל

דיווח: לפי תחקיר צה"לי, 5 ילדים נהרגו בעזה מאש צה"ל ולא משיגורים כושלים

תקיפה ישראלית ברצועת עזה, 7 באוגוסט 2022 (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Abed Rahim Khatib/Flash90
תקיפה ישראלית ברצועת עזה, 7 באוגוסט 2022

עיתון הארץ מדווח הבוקר, בהתבסס על מקורות עלומים בצה"ל, כי "חמישה קטינים שנהרגו ביום האחרון למבצע בעזה נפגעו מאש צה"ל ולא משיגורי הג'יהאד". מקורותיו של העיתון מייחסים את המידע לתחקיר הצבאי, שלפיהם, הוא זה שמצא כי צה"ל ביצע את הירי.

חמשת הילדים בני 3 עד 16, נהרגו ליד בית הקברות אל-פאלוג'ה שממזרח לג'באליה. יום קודם לכן נהרגו שמונה אזרחים משיגור רקטה כושל של הג'יהאד, ודו"צ הודיע מיד כי "ככל הנראה מדובר בתקרית דומה". אבל עם זאת, לפי מקורותיו של הארץ, "התחקיר הצבאי גילה שלא היו שיגורים במקום ושחיל האוויר תקף שם באותו זמן"

לפי הארץ: "בצה"ל בחרו שלא להתייחס לתקיפה בפומבי ולא פרסמו תיעוד שלה", כנראה בשל המסקנה שאינה תואמת את טענותיו המקוריות של הצבא.

הקטינים – ג'מיל א-דין ניג'ם בן השלוש, ג'מיל איהאב ניג'ם בן ה-13, נזמי כרש בן ה-15, ומוחמד וחאמד ניג'ם בני ה-16 – נהרגו ב-7 באוגוסט בהפצצה של חיל האוויר ליד בית הקברות אל-פאלוג'ה שממזרח לג'באליה.

לפי הדיווח בהארץ, "לפי התחקיר הצבאי, במקום לא זוהה שיגור רקטות של הג'יהאד באותו הזמן. כמו כן, נתוני חיל האוויר מראים שהוא תקף מטרות במקום באותה שעה.

בתגובה שהעביר צה"ל לידיעה הבוקר בהארץ לא הוכחשו הדברים שהודלפו לעיתון, הגם שלא אושרו: "צה"ל פעל במבצע 'עלות השחר' להגנת ביטחון המדינה, ותקף מטרות צבאיות של הג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה. במהלך פעילותו נקט צה"ל כל מאמץ סביר לצמצם, ככל הניתן, את הפגיעה באזרחים וברכוש אזרחי. צה"ל בודק ומתחקר את פעולותיו במהלך המבצע ואת תוצאותיהן. נסיבות האירוע נבדקות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.