נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל יחלו מחר (שני) ביקור רשמי בשוויץ. בארמון הנשיאות בברן יתקבלו הנשיא ורעייתו בטקס קבלת פנים על ידי משמר כבוד. הנשיא יקיים פגישה מדינית עם נשיא שוויץ אינאציו קאסיס, שלאחריה תתקיים ארוחת צוהריים. במהלך הפגישות ייחתם במעמד הנשיאים הסכם בין הקרנות הלאומיות למדע של שוויץ וישראל.
כחלק מהביקור תארח רעיית נשיא שוויץ את רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, ותסייר עימה בביתו של המדען היהודי אלברט איינשטיין שמשמש כמוזיאון המוקדש לזכרו.
בשיאו של הביקור, יהיה הנשיא הנואם המרכזי באירוע המיוחד לציון 125 שנה לקונגרס הציוני הראשון בבאזל. האירוע מובל על ידי ההסתדרות הציונית העולמית וייערך בהשתתפות אלפי מוזמנים מהארץ והעולם.
הנשיא יופיע בפני ממשלת קנטון באזל בה הוא מתארח, וייפגש עם בכירי ממשל שונים. כמו כן יפגוש הנשיא מנהיגים מכל הקהילות היהודיות בשוויץ, ונציגות של הארגונים היהודיים השונים הפועלים במדינה.
הביקור יסתיים מוחרתיים, ביום שלישי.
נשיא המדינה יצחק הרצוג לקראת ביקורו –
שוויץ היא מדינה בעלת חשיבות בעולם כולו, שבאה לידי ביטוי הן בארגונים הבינלאומיים ובכלל זה בצלב האדום, והן בזירה המדינית האירופאית. במהלך ביקורי איפגש עם הנשיא קאסיס ואדון עמו בנושאים מדיניים, ביטחוניים וכלכליים חשובים, ובכלל זה חיזוק השותפות בינינו בתחומי המחקר והפיתוח המדעי-טכנולוגי. כחלק מהשותפות החזקה נציין שנינו את חתימתו של הסכם פורץ דרך בין הקרנות הלאומיות למדע של מדינותינו.
לב הביקור הוא ציון דרך היסטורי – 125 שנה לקונגרס הציוני הראשון בבאזל, שהיה אירוע מכונן עבור העם היהודי והאנושות כולה. הציונות היא השילוב האידיאלי בין שורשים יהודיים עמוקים לבין חדשנות ורוח יזמות פורצת דרך. כנשיא מדינת הלאום של העם היהודי, אני נפעם וגאה לראות בכל יום מחדש את חזונו של הרצל קם לחיים לנגד עינינו, וחש מחויבות ואחריות כבדה לעתידם של מדינת ישראל והעם היהודי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו