JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סער: התוכנית של גוש נתניהו לבחירת שופטים גולשת לדיקטטורה | זמן ישראל

סער: התוכנית של גוש נתניהו לבחירת שופטים גולשת לדיקטטורה

שר המשפטים גדעון סער הזהיר מפני האפשרות שבנימין נתניהו ושותפיו יזכו בבחירות ב-61 מנדטים –

התוכניות שמוצגות היום על ידי גוש נתניהו – מדודי אמסלם ועבור בסמוטריץ', בבן גביר ובאמיר אוחנה, הן קיצוניות. הן ירסקו את האיזונים והבלמים בשיטת המשטר שלנו. למעשה, אנחנו נתעורר לא לחילופי שלטון אלא למשטר חדש לגמרי, שגולש לכיוון של דיקטטורה. אני אומר דברים לא פשוטים.

אם יהיו 61 מנדטים לגוש ביבי וסמוטריץ' ובן גביר, הוא יקום לבצע את התוכניות שהוא כבר הניח על שולחן הכנסת ושהם גם אומרים אותם בגלוי. עשה את זה אתמול דודי אמסלם. הם אומרים 'אנחנו נעביר את שיטת בחירת השופטים לממשלה'. זאת אומרת, הממשלה באישור מליאת הכנסת תקבע מי הם שופטי בית המשפט העליון.

'אנחנו גם נעשה פסקת התגברות ברוב של 61'. אגב, אין לי בעיה עם פסקת התגברות ברוב מיוחס, אבל כחלק מחוק יסוד חקיקה מאוזן. אבל כשאתה אומר, 'אני, ברוב רגיל, אשנה כל פסק דין של בית המשפט שלא מוצא חן בעיני, ומצד שני, אני אשלוט על מינוי השופטים'. ואנחנו חיים בשיטה פרלמנטרית קואליציונית שהרשות המבצעת שולטת בכנסת מתוקף הרוב הקואליציוני. ראש הראשות המבצעת, דהיינו ראש הממשלה, ישלוט בראשות השופטת, המחוקקת, והמבצעת. זו, גלישה לדיקטטורה, וזה מה שעומד במרכז של מערכת הבחירות הזו.

סער אמר את הדברים בראיון לניסים משעל ב-103fm.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.