JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לראשונה מאז 2008 - פגישה בין ראש ממשלת ישראל לנשיא טורקיה | זמן ישראל

לראשונה מאז 2008 - פגישה בין ראש ממשלת ישראל לנשיא טורקיה

הלילה: ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן במסגרת ביקורו המדיני בניו יורק.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וראש הממשלה יאיר לפיד בפגישה בניו יורק, 20 בספטמבר 2022 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וראש הממשלה יאיר לפיד בפגישה בניו יורק, 20 בספטמבר 2022 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)

זוהי פגישתו הראשונה של ראש הממשלה עם נשיא טורקיה, מאז ההכרזה על חזרת הייצוג הדיפלומטי המלא והשבת השגרירים והקונסולים הכלליים לישראל וטורקיה.

ראש הממשלה בירך על העלאת דרג הייצוג, וכן על מינויה של השגרירה החדשה של ישראל בטורקיה, אירית ליליאן.

שני המנהיגים דנו במאבק הטרור בישראל ובכלל. רה"מ לפיד הודה לנשיא טורקיה על שיתוף הפעולה המודיעיני בזמן הניסיונות האיראניים לבצע פיגועים על אדמת טורקיה.

כמו כן, העלה רה"מ לפיד בפני נשיא טורקיה את סוגיית השבויים והנעדרים ואת חשיבות השבת הבנים.

בנוסף, דנו שני המנהיגים בשיתוף הפעולה בין ישראל לטורקיה בתחומי הכלכלה והאנרגיה, וכן על תהליכים אזוריים.

ראש הממשלה לפיד ציין בחיוב את החזרת הטיסות הישראליות לטורקיה, ואמר כי מהלך זה יתרום רבות לחיזוק התיירות בין העמים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.