JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כהנא נגד נאום לפיד: "חבל שהוא מאמץ את הגישה של נתניהו" | זמן ישראל

כהנא נגד נאום לפיד: "חבל שהוא מאמץ את הגישה של נתניהו"

מתן כהנא בהצבעה על פיזור הכנסת, 11 בדצמבר 2019 (צילום: Olivier-Fitoussi-Flash90)
Olivier-Fitoussi-Flash90
מתן כהנא בהצבעה על פיזור הכנסת, 11 בדצמבר 2019

ח"כ והשר לשעבר מתן כהנא, שעבר מימינה למחנה הממלכתי, מותח ביקורת על כוונתו של ראש הממשלה, יאיר לפיד לקרוא לחזרה לפתרון שתי המדינות בנאום המדיני שהוא עומד לשאת הערב בעצרת האו"ם.

כהנא, שהתראיין הבוקר בגלי צה"ל, מצא שני נימוקים מרעננים, ותמוהים, לביקורת שלו על לפיד: "חבל מאוד שלפיד מאמץ את גישת שתי המדינות של נתניהו, ומעלה את זה לשיח הציבורי. זה לא רלוונטי עכשיו בממשלת מעבר".

לדברי כהנא: "לפיד עושה את זה כנראה משיקולים פוליטיים. לנצל בשביל זה את במת האו"ם זו טעות, הוא יכול לנצל את הבמה כדי לדבר על הדברים שבאמת חשובים למדינת ישראל – כמו הגרעין האיראני".

בהתייחסו לדיווחים לפיהם ראשת ממשלת בריטניה, ליז טראס, שוקלת להעביר את שגרירות בריטניה בישראל לירושלים, כהנא פירגן ללפיד ודווקא לא נשמע מוטרד מהעיתוי ומהדמיון להישגים של נתניהו: "בהחלט הישג גדול של הממשלה הנוכחית, וצעד מבורך. עדיף שלפיד יתעסק בזה ולא בדברים שהם פשוט לא רלוונטיים".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.