JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משרדי הממשלה יקיימו דיון חירום בבריחה מרוסיה | זמן ישראל

משרדי הממשלה יקיימו דיון חירום בבריחה מרוסיה

שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה בדיון של ועדת המשנה לזכאי השבות והתפוצות, 15 במרץ 2022 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
דני שם טוב, דוברות הכנסת
שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה בדיון של ועדת המשנה לזכאי השבות והתפוצות, 15 במרץ 2022

משרדי הממשלה – בהובלת משרד הקליטה – יקיימו היום דיון חירום על העלייה מרוסיה, שצפויה, לדעתם, להגיע עקב גיוס המילואים שהכריז עליו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין והבריחה ההמונית מהמדינה.

השרה פנינה תמנו שטה אמרה היום ב-ynet radio כי "אנחנו רואים יותר ויותר ביקוש לעלייה מרוסיה. אני עוקבת מקרוב אחר הקהילה וזכאי חוק השבות ואנחנו עושים כל שביכולתנו כדי לסייע להם להגיע לכאן לישראל בבטחה, למרות ועל אף האתגרים שעומדים בפניהם בתקופה זו, ואני אומרת את זה ברגישות רבה".

"המשרד שלי נערך לקליטה מסיבית", הוסיפה תמנו שטה, אבל ציינה כי עד כה מספר הטיסות טרם עלה – על אף הביקוש: "יש לנו שיחות לאורך השנה האחרונה גם עם אל על וגם עם חברות אחרות ואנחנו נצטרך למצוא את מלוא הפתרונות כדי לסייע ליהדות רוסיה להגיע לישראל".

הבוקר פורסם כי מחיר כרטיס טיסה ממוסקבה לתל אביב – בטיסה לא-ישירה – הגיעל-23 אלף שקלים, עקב הבריחה מהמדינה.

הכרטיסים ממוסקבה לסרביה וארמניה אזלו; המחיר של הכרטיס הזול ביותר ממוסקבה לדובאי הגיע למחיר של יותר מ-5,000 דולר  (פי 5 מהמשכורת החודשית הממוצעת ברוסיה); מחיר טיסה מרוסיה לטורקיה זינק ל-1,150 דולר, והכרטיסים לאינסטנבול אזלו; במעברי הגבול היבשתיים מרוסיה, בקווקז ובסקנדינביה, יש פקקים ענקיים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.