JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד בראיון חג: "משוכנע שנתניהו יהרוס את שלטון החוק" | זמן ישראל

לפיד בראיון חג: "משוכנע שנתניהו יהרוס את שלטון החוק"

ראיונות החג של לפיד קיבלו הדגשים שונים בעיתונות המודפסת. בראיון ליובל קרני ב"ידיעות אחרונות", הכותרת היא שראש הממשלה אומר ש"המשותפת אומרת שלא תשב בממשלה והיא אכן לא תשב", אך לא פוסל את האפשרות שהם ייצגו את החברה הערבית ברמה האזרחית.

בראיון ליהונתן ליס ב"הארץ" לפיד אומר ש"היום אני יותר במרכז. למדתי לכבד את השמאל", מסביר למה חזון שתי המדינות לא צפוי להתממש בקרוב, טוען שיש תנאים טובים להקמת ממשלה, מאוכזב מאפקט כניסת איזנקוט לפוליטיקה ומבהיר ש"לא אתן לחרדים מה שנתניהו הציע. בחיים לא".

"אין לי עניין להיות נתניהו", זו כותרת הראיון של לפיד לבן כספית ב"מעריב". המראיין מצטט עובד בסביבת הלשכה שאומר על ראש הממשלה כי אין בו אובססיה והוא לא מגיע בכל בוקר להתאבד על התפקיד. לפיד עצמו משדר בראיון שכיום יש לו את הניסיון הדרוש לתפקיד והאחריות שבאה איתו, ("צריך לשמור על השקט שלך בסערה המתמדת. יש לי את זה").

על כך שהוא קורא ללימודי ליבה בשעה שלו עצמו אין בגרות לפיד אומר כי בגיל 17 "הייתי בטוח שאני הולך להיות שילוב של המינגוויי ואלתרמן ולא אצטרך ללמוד אלא רק לקרוא את כל הספרים בעולם. אז הלכתי לקרוא את כל הספרים בעולם".

ביחס ליוקר המחיה לפיד אומר כי הוא מושפע מהרבה גורמים חיצוניים שלממשלה אין שליטה עליהם ואז מפרט את צעדי הממשלה בניסיון למתן אותו. ביחס לדיור, לפיד מפתיע בהדגשת פרויקט של שכירות מפוקחת בגליל ים: "זה מה שצריך לפרוש על כל המדינה. זה מה שיוריד את המחירים, זה התחיל לעבוד אבל נתקע כשהממשלה נפלה".

בתשובה לשאלה האם הוא באמת חושש שנתניהו יפגע בשלטון החוק אם ייכנס ללשכת רה"מ, לפיד משיב כך: "אני משוכנע שהפעם הוא ינסה להרוס, זה לא עניין של קמפיין, זה עניין של דעה. אני משוכנע בזה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.