ראיונות החג של לפיד קיבלו הדגשים שונים בעיתונות המודפסת. בראיון ליובל קרני ב"ידיעות אחרונות", הכותרת היא שראש הממשלה אומר ש"המשותפת אומרת שלא תשב בממשלה והיא אכן לא תשב", אך לא פוסל את האפשרות שהם ייצגו את החברה הערבית ברמה האזרחית.
בראיון ליהונתן ליס ב"הארץ" לפיד אומר ש"היום אני יותר במרכז. למדתי לכבד את השמאל", מסביר למה חזון שתי המדינות לא צפוי להתממש בקרוב, טוען שיש תנאים טובים להקמת ממשלה, מאוכזב מאפקט כניסת איזנקוט לפוליטיקה ומבהיר ש"לא אתן לחרדים מה שנתניהו הציע. בחיים לא".
"אין לי עניין להיות נתניהו", זו כותרת הראיון של לפיד לבן כספית ב"מעריב". המראיין מצטט עובד בסביבת הלשכה שאומר על ראש הממשלה כי אין בו אובססיה והוא לא מגיע בכל בוקר להתאבד על התפקיד. לפיד עצמו משדר בראיון שכיום יש לו את הניסיון הדרוש לתפקיד והאחריות שבאה איתו, ("צריך לשמור על השקט שלך בסערה המתמדת. יש לי את זה").
על כך שהוא קורא ללימודי ליבה בשעה שלו עצמו אין בגרות לפיד אומר כי בגיל 17 "הייתי בטוח שאני הולך להיות שילוב של המינגוויי ואלתרמן ולא אצטרך ללמוד אלא רק לקרוא את כל הספרים בעולם. אז הלכתי לקרוא את כל הספרים בעולם".
ביחס ליוקר המחיה לפיד אומר כי הוא מושפע מהרבה גורמים חיצוניים שלממשלה אין שליטה עליהם ואז מפרט את צעדי הממשלה בניסיון למתן אותו. ביחס לדיור, לפיד מפתיע בהדגשת פרויקט של שכירות מפוקחת בגליל ים: "זה מה שצריך לפרוש על כל המדינה. זה מה שיוריד את המחירים, זה התחיל לעבוד אבל נתקע כשהממשלה נפלה".
בתשובה לשאלה האם הוא באמת חושש שנתניהו יפגע בשלטון החוק אם ייכנס ללשכת רה"מ, לפיד משיב כך: "אני משוכנע שהפעם הוא ינסה להרוס, זה לא עניין של קמפיין, זה עניין של דעה. אני משוכנע בזה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו