לוחמת צה"ל בת 19, שנפצעה אמש מירי של חמושים פלסטינים במחסום הסמוך למחנה הפליטים שועפאט שמצפון לירושלים, מתה בלילה מפצעיה. הלוחמת פונתה מזירת האירוע לבית החולים הדסה הר הצופים במצב אנוש ואחרי מאמצי החייאה נקבע מותה. מדובר צה"ל נמסר כי הודעה על מותה נמסרה למשפחתה.
מאבטח בן 30 שנפצע גם הוא מהירי באורח קשה הועבר לבית החולים הדסה עין כרם. במהלך הלילה הוא נותח על ידי צוות נוירוכירורגי, והבוקר הוא מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ נוירוכירורגי, מורדם ומונשם.
בנוסף לחיילת שמתה מפצעיה ולמאבטח, נפצעו קל חיילת נוספת ולוחם מג"ב נוסף וטופלו בשטח.
עד כה נעצרו שני חשודים פלסטינים תושבי מחנה הפליטים שועפאט וענאתא בשנות ה-20 לחייהם, בחשד למעורבות באירוע הירי, אך נראה כי איש מהם אינו היורה. גורם במשטרה אמר לעיתון הארץ כי השניים מכחישים שהיו מעורבים בתקרית. לטענתם, היורה עלה עימם לרכב מבלי שידעו על כוונותיו, ירד מהרכב על דעת עצמו, והחל לירות לעבר החיילים במקום. לדברי אותו גורם, זהות החשוד בירי ידועה והמצוד אחריו נמשך.
כוחות גדולים של שב"כ וצה"ל ממשיכים לפעול במצוד אחר הפלסטיני שירה בחיילים ובמאבטחים.
במהלך המצוד אחר היורה, התעמתו מפגינים פלסטינים עם כוחות הביטחון בשועפאט. לאחר הירי ירו פלסטינים זיקוקים לאוויר במחנה, ובסרטונים שהופצו ברשתות החברתיות הפלסטיניות נכתב "המחנה שמח". בתיעוד שצולם מתוך המחנה נראים הכוחות יורים רימוני עשן וגז לעבר האזרחים הפלסטינים.
המשטרה חסמה את כביש מספר 1 סמוך למטה הארצי באזור גבעת התחמושת במסגרת החיפושים אחר היורה. המפכ"ל קובי שבתאי הגיע לזירה עם השר לביטחון הפנים עמר בר-לב.
האירוע אירע סמוך לשעה 21:00. מתחקיר ראשוני של האירוע עולה כי המחבל הגיע למחסום במכונית טויוטה לבנה ביחד עם אדם נוסף שנהג בה ושני אנשים נוספים, ירד מהרכב, הסתער לעבר הכוחות עם אקדח שלוף, ירה מטווח קרוב בלוחמת ובמאבטח ונמלט רגלית לכיוון מחנה הפליטים. הרכב שהסיע אותו נמלט בכיוון ההפוך, אל עבר ירושלים. הנהג, תושב שועפט, הסגיר את עצמו למשטרה, ומכחיש כי ידע על כוונותיו של היורה.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "לפיד מקבל עדכונים שוטפים על פיגוע הטרור אמש בירושלים ועל פעילות כוחות הביטחון במרחב. כוחות הביטחון פועלים בשטח כדי לשים ידם על המחבל. ימי חג, כוחות רבים פרוסים בשטח ועושים ימים ולילות בהגנה על אזרחי ישראל. הלב עם הנפגעים ובני משפחותיהם. הטרור לא ינצח אותנו, אנחנו חזקים גם בערב הקשה הזה".
השר בר-לב מסר: "זהו ערב קשה. משטרת ישראל וכוחות הביטחון מנהלים כעת מצוד אחר המחבל, והם יניחו עליו את היד, חי או מת".
בזמן התקבצות הכוחות במחסום הגיע ח"כ איתמר בן גביר לזירה יחד עם בנותיו וצעק לעבר השר בר לב כי הוא מפקיר את הלוחמים.
בעקבות הפיגוע יצאו קבוצות מתנחלים להפגין ברחבי יהודה ושומרון בעקבות וערכו משמרות מחאה.
גדודי חללי אל-אקצא, הזרוע הצבאית של פת"ח, לקחו הלילה אחריות על הירי. בהודעה שמסרו נכתב כי "מדובר בתגובה לפגיעה בראשי ופעילי הארגון. זאת רק ההתחלה של סדרת פיגועים". גדודי נאסר סלאח א-דין המזוהים עם ארגון "ועדות ההתנגדות העממית" נטלו גם הם אחריות על הפיגוע. בסרטון המיוחס לארגון נטען כי זו הפעולה הראשונה שלהם בגדה המערבית.
עם זאת, גורמים פלסטינים שצוטטו הלילה מעריכים כי מדובר במפגע בודד שלא נשלח מטעם אחד הארגונים.
גם חמאס הוציא הודעה ובה בירך על הירי. בהודעה נכתב כי בארגון "מברכים על פעולות ההתנגדות בגדה המערבית ובראשם הפעולה האמיצה במחסום שועפט. הפשעים של הכיבוש נגד העם הפלסטיני ומסגד אל אקצא לא יישארו בלי תגובה נגד סממני הכיבוש".
היום יוטל סגר על יהודה ושומרון שיימשך עד צאת החג הראשון מחר בערב. מדובר בסגר שמוטל על השטחים בכל שנה בחגים, ולא בגלל הפיגוע, הדרג המדיני דן הבוקר בשאלה האם להטיל סגר כללי על הפלסטינים בגדה המערבית גם בחול המועד סוכות, אף כי אמש פורסם כי הוחלט שלא להטיל סגר כזה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו