בתום שורה של דיונים ארוכים בין משרד האוצר, משרד החינוך והסתדרות המורים חתמו הלילה שר האוצר, שרת החינוך ומזכ"לית הסתדרות המורים על הסכם בין המדינה להסתדרות המורים.
שכרם של עובדי ההוראה יועלה בשתי פעימות: הראשונה, תינתן בינואר 2023 ותכלול גם החזר רטרואקטיבי מאז ספטמבר 2022. הפעימה השנייה, תינתן בספטמבר 2023.
כך למשל, עובד הוראה בשנתו הראשונה ירוויח בפעימה הראשונה 8,207 שקלים ולאחר כניסת הפעימה השנייה, בספטמבר 2023, שכרו יעמוד על 9,000 שקלים.
בנוסף, בחודשים נובמבר ודצמבר 2022, יינתנו מקדמות בסך 1,000 שקלים בחודש לכל מורה (500 שקלים למורים שאינם נמצאים תחת רפורמת אופק חדש).
התשלום המוגדל על גמולי התפקיד השונים, יינתן בפעימות שונות בהתאם לגמול ולאופן קביעת עלותו.
במסגרת המשא ומתן, סוכם גם על התאמת לוח החופשות: מוסדות החינוך יעבדו בימי אסרו חג, ל"ג בעומר ותענית אסתר. ימי האיסרו יועברו לגשר בין יום כיפור לסוכות ולמורים יינתנו שני ימי חופשה לבחירה. השינויים בלוח החופשות יחלו בשנת הלימודים תשפ"ד.
כמו כן, עיגנו הצדדים את ההסכם בנושאים הבאים: העלאת השכר לעובד הוראה מתחיל ל-9,000 שקלים, העלאת השכר למנהל מתחיל ל- 19,000 שקלים, תוספות של 1,100 שקלים לכל הפחות לעובד הוראה, מענק התמדה של 10,000 שקלים לאחר שלוש שנים במערכת.
כמו כן, יינתן גמול חינוך וריכוז שכבה וסגן מנהל שני או מנהלת חטיבה צעירה החל מ-1,000 שקלים או גמול אחוזי (הגבוה מבין השניים), יגדל גמול הייעוץ: מ-12% ל-18% ויתווסף גמול למחנכות ומנהלות גן המשלבות בכיתתם תלמידים עם צרכים מיוחדים.
שיעור המשרה המינימלי יעלה ל-80% בהדרגה, למורים יינתנו שני ימי חופשה לבחירה, מנהל יוכלו לתגמל מורים מצטיינים בסכום של 400-1000 שקלים בגין ביצוע יוזמה ולקיחת תפקידים ותהיה אפשרות לחוזים אישיים למומחים מחוץ למערכת, לצד ייעול הליך הפיטורין
הצדדים התחייבו לשקט תעשייתי ומיצוי תביעות עד ה-31.12.2026.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו