איילת שקד, שעמדה בראש רשימת הבית היהודי לכנסת ולא הצליחה לעבור את אחוז החסימה, התייחסה לפרסומים על התיאום שהיה בינה לבין הליכוד על כך שלא תפרוש מההתמודדות –
אנחנו החלטנו לרוץ עד הסוף. גם אני וגם יוסי ברודני חשבנו שזה הדבר הנכון. חשבנו שהקול של הבית היהודי הוא קול שחשוב שיישמע, אבל אני בשום מצב לא הייתי מוכנה להזיק לגוש. ראינו בכל הסקרים שפרישה של הבית היהודי לא מועילה בשום דבר לגוש הימין. ראו את זה בסקרים. ביום שישי, כמה ימים לפני הבחירות, גם נתניהו הבין את זה. הוא ביקש מיריב לוין לדבר איתי ולהגיד שגם האינטרס של הגוש בעצם חופף לאינטרס שלנו ומבחינתם הם ישמחו אם נרוץ עד הסוף.
עוד אמרה שקד בראיון לדפנה ליאל בחדשות 12: "התאכזבתי, אבל הייתי ריאלית. ידעתי שאחרי שנה וחצי של כתישה שעברנו ממחנה הימין יהיה קשה להצליח. אני קיוויתי שיש מקום של ציונות דתית מתונה ושל קול ימין שפוי ואחראי. הציבור הכריע. הציבור בחר אחרת. צריך לכבד את ההכרעה הזאת".
על החשש בקרב חלק מהציבור מהממשלה המתרקמת אמרה: "אני חושבת שהם יהיו במשרדים הם יבינו את מגבלות הכוח". באותו הקשר אמרה על יושב ראש עוצמה יהודית איתמר בן גביר: "אני חושבת שבמעשים הוא יהיה הרבה יותר מתון מהרטוריקה שלו".
כשנשאלה מה תעשה עם עזיבתה את המערכת הפוליטית השיבה: "אני בוודאי אלך למגזר הפרטי ואני בטח אעשה גם משהו ציבורי". עוד אמרה שקד שתשוב לפוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו