מכתב של מרב מיכאלי לפעילים שלה:
חברות וחברים יקרים מאד,
עכשיו, כשהאבק מתחיל לשקוע, אני כותבת לכן ולכם מעומק לבי.עברו עלינו שבוע וחצי של צער ותסכול, כעס ואכזבה. עלי, אישית, בודאי. כמו שאמרתי לכןם בהצהרה שלי בחמישי שעבר, אני אחראית לתוצאת הבחירות למפלגת העבודה. בדיוק כפי שאני אחראית לשבעה המנדטים של הפעם הקודמת, אני אחראית גם לתוצאה הנמוכה הפעם. עשינו מאמצים אדירים, מאות אנשי מטה ופעילות ופעילים והסיעה המופלאה שלנו נתנו את הנשמה בקמפיין מורכב ומאתגר. ירדנו במספר המנדטים אבל מול סופת ההוריקן שהתחוללה כאן, הצלחנו לשמור על המפלגה.
לפני שנה וחצי התחלנו בשיקום מפלגת העבודה ממצב של 3 מנדטים בכנסת ואפס בסקרים. ידענו כל הזמן שזאת תהיה דרך ארוכה, אבל אנחנו לא מפחדות ולא מפחדים, לא מדרך ארוכה ולא מאתגרים מורכבים.
למפלגת העבודה יש אחריות למדינת ישראל, ולי יש אחריות למפלגת העבודה ואני מבטיחה לכן ולכם לא להניח ולא להפסיק להלחם על החזון הציוני, על שוויון ולמען שלום.
בקרוב תצא לדרך ועדת בדיקה חיצונית שתבחן את המאמץ שלנו בקמפיין ונוכל להפיק לקחים וללמוד איך לעשות את זה טוב יותר ונכון יותר בפעם הבאה.
אני גם מתכוונת להתחיל פגישות ומגעים עם גורמים שונים במחנה הליברלי ומחנה השלום כדי לבנות ביחד את העתיד שלנו. נמצא את הדרך להגדיל את כוחנו ולנצח.
יש עוד הרבה דברים להגיד, אגיד אותם בהמשך. כרגע, הממשלה המסתמנת כבר מזכירה לנו למה אין לנו שום פריבילגיה להתייאש או לוותר. זה הזמן להרים ראש ולהלחם על הערכים שלנו, על המדינה שלנו.
אני מבטיחה לכןם שסיעת העבודה המצוינת תהיה אופוזיציה לוחמת שתייצג אתכןם כמו שמגיע לכןם, ובמקביל, נשתמש בזמן הזה כדי לבנות מחדש את כוחנו ככה שתוצאות הבחירות הבאות ייראו אחרת לגמרי.
מזכירה לכןם שאופטימיות היא עמדה פוליטית. אל תחכו לסיבות לאופטימיות, בואו נייצר את הסיבות האלה. יש לנו כח בידיים, בואו נשתמש בו.
בינתיים, נוחו ואזרו כוחות. נצטרך אותם.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו