JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בן גביר: "בלי שנוכל לעזור לתושבי הנגב והגליל - אנחנו לא יכולים להיות בממשלה" | זמן ישראל

בן גביר: "בלי שנוכל לעזור לתושבי הנגב והגליל - אנחנו לא יכולים להיות בממשלה"

יושב ראש עוצמה יהודית בפתח ישיבת הסיעה בכנסת –

הבטחנו לקיים שני דברים עיקריים – משילות, ביטחון אישי, לתת גב לחיילים ולשוטרים שלנו, להחזיר את הסדר לרחובות, להיות בעלי הבית של מדינת ישראל. שהמדינה שלנו, שאנחנו כל כך אוהבים – לחזור ושהמדינה היא זו שתהיה זו ששולטת.

והדבר השני – לדאוג לפריפריה החברתית, לנגב ולגליל. אני גדלתי בבית שההורים שלי זכרונם לברכה נתנו לי הכול. אבל אני לא אשכח את הסיפורים של אימא על הילדות שלה בשכונת הכורדים ואת הסיפורים של אבא שלי, צדוק, שבגיל מאוד-מאוד צעיר עזב את החדר שלו והלך לעבוד בשוק מחנה יהודה כדי לפרנס את האחים הקטנים שלו.

מספיק לעשות סיור אחד בשכונות, בבת ים, ברמלה, בלוד. מספיק לעבור בנגב, לעבור בגליל, לראות מה קורה ולהבין שחייבים להשקיע בפריפריה.

אני אומר לכם בצורה הכי ברורה – בלי שנוכל להחזיר את הביטחון ואת המשילות, את הסדר לרחובות ובלי שנוכל לעזור לתושבי הפריפריה החברתית, לנגב ולגליל – אנחנו לא יכולים להיות בממשלה.

יושב ראש עוצמה יהודית איתמר בן גביר נושא דברים בפתח ישיבת סיעתו בכנסת, 21 בנובמבר 2022 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בן גביר נושא דברים בפתח ישיבת סיעתו בכנסת, היום (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

זה התפקיד שלנו, זה הייעוד שלנו, לשם כך נבחרנו. בשביל זה קיבלנו קרדיט מלא מהציבור. בשביל זה המוני עם ישראל הצביע לנו, ולכן זה בנפשנו.

אני מאמין שאפשר להקים ממשלת ימין מלא-מלא. אני יודע שהדרישות שלנו הן דרישות מאוד צנועות.

במשך השבועות האחרונים שימשנו כמבוגר אחראי, כמי שבאים ומנסים, בכל דרך, בכל צורה, לפשר, לחבר, לאחד. זה אפשרי. אבל אנחנו נעשה את זה בלי שנחמוק מהמחויבות לכל כך הרבה אנשים שהצביעו לנו. הם רוצים משילות, הם רוצים ביטחון אישי, הם רוצים דאגה לשכבות החלשות, הם רוצים עזרה בפריפריה, הם רוצים לראות את מדינת ישראל חוזרת לשלוט בנגב ובגליל ולשם כך אנחנו נמצאים כאן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.