JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בן גביר: אני פונה לרמטכ״ל - זה הילדים שלנו. הייתי מצפה ליותר גב | זמן ישראל

בן גביר: אני פונה לרמטכ״ל - זה הילדים שלנו. הייתי מצפה ליותר גב

ח"כ איתמר בן גביר הבוקר בראיון לחדשות 13, על רקע תקיפת הפעילים בחברון ואיגרת הרמטכ"ל: "אני אומר לחיילים – אני אתן לכם גב. אני בעצמי ראיתי סרטון שאחת האנרכיסטיות תוקפת חייל. אני פונה לרמטכ"ל – זה הילדים שלנו. הייתי מצפה ליותר גב לחיילים". השר המיועד תהה בקול רם – "להשעות לוחם בגלל שהוא אמר בן גביר?"

בן גביר סייג: "בוודאי שזה פסול ואני נגד לפגוע בפעילים, אנשי שמאל ואנשי ימין. אבל התחושה שלי שממהרים לשפוט את החיילים שלנו".
לדברי בן גביר מג"ב צריך להיות משמר לאומי. "הממשלה הקודמת אמרה את זה. אבל כשאיתמר בן גביר אומר את זה, זה פתאום לא בסדר".

בן גביר טוען שהוא שוחח והתייעץ עם 25 ניצבים בחודש האחרון ("אני באתי מאוד מוכן לתפקיד. עשיתי הרבה שיעורי בית"), ועדיין מוטרד ו-"לא שלם", עם מה שהושג לגבי ההתיישבות הצעירה ("יש שם תינוקות שאין להם חשמל").

בן גביר התראיין גם לגל"צ ושם אמר: "אם הייתי בקבינט והייתה ישיבה היום, הייתי אומר לרמטכ"ל, אדוני, אהובי, אני רוצה הסבר, האם בדקת את הסיפור? משום שלהשעות חיילים כשאתה יודע שאנרכיסטים התגרו בהם – אני חושב שזה קצת מוגזם".

בן גביר התראיין גם ברשת ב' והתחמק מלענות לשאלה אם יהודים יוכלו להתפלל בהר הבית.

https://twitter.com/ReshetBet/status/1596762912269340672

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.