JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרצוג נפגש עם נשיא לטביה לויטס | זמן ישראל

הרצוג נפגש עם נשיא לטביה לויטס

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג ערכו היום (שני) טקס קבלת פנים ממלכתית בבית הנשיא לנשיא לטביה אגילס לויטס ורעייתו אנדרה לויטה במהלך ביקורם הממלכתי בישראל. במהלך הטקס, נוגנו המנוני שתי המדינות על ידי תזמורת צה"ל, והנשיאים סקרו את משמר הכבוד הצה"לי. לאחר הטקס, נשיא המדינה ונשיא לטביה קיימו פגישת עבודה מדינית.

בפתח דבריו בירך נשיא המדינה את נשיא לטביה בשפה הלטבית, ואמר: "שלום, אדוני הנשיא! ברוכים הבאים למדינת ישראל. אני מקווה שביקורכם וזמנכם כאן יהיו בעלי ערך ובלתי נשכחים. אני אומר את זה כי אני גם לטבי, כפי שאתה יודע. סבתי שרה הרצוג לבית הילמן נולדה בריגה, ואני תמיד גאה במורשת שלי ובשורשים של משפחתי, אז אני מרגיש חלק מהעם שלך".

הנשיא יצחק הרצוג ונשיא לטביה אגילס לויטס סוקרים משמר כבוד של צה"ל בבית הנשיא בירושלים, 28 בנובמבר 2022 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
הנשיא יצחק הרצוג ונשיא לטביה אגילס לויטס סוקרים משמר כבוד של צה"ל בבית הנשיא בירושלים, 28 בנובמבר 2022 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)

"אנחנו מאוד שמחים לקבל אותך כי אנו בעלי ברית טבעיים, אדוני הנשיא. במהלך שלושים השנים שחלפו מאז יסדו שתי האומות שלנו יחסים בילטרליים, בנינו שותפות חמה המבוססת על ערכים ואינטרסים משותפים. ישראל מייחסת חשיבות רבה להמשך חיזוק והעמקת היחסים הבילטרליים שלנו עם לטביה וכן עם כל שלושת המדינות הבלטיות. ישראל היא ביתם של יהודים רבים ממוצא לטבי, שחלקם הותירו חותם מדהים על ההיסטוריה של לטביה. אנו מצפים שהביקור יהווה הזדמנות לדון בדרכים להגדלת השותפות שלנו, תוך התמקדות במסחר, מחקר מדעי ושיתוף פעולה אקדמי".

בסוף דבריו הודה הנשיא ללטביה על החתימה על חוק השבת רכוש יהודי ואמר: "זהו צעד חשוב מאוד בהשבת הרכוש הקהילתי היהודי בלטביה, ואנו מקווים גם להתקדם בהסכם להכרה באזרחות ישראלית-לטבית כפולה. יש הרבה נושאים שצריך לדון בהם הבוקר ובמהלך ביקורך. אני מאחל לך ולרעייתך ביקור נפלא."

הנשיא יצחק הרצוג ונשיא לטביה אגילס לויטס בבית הנשיא בירושלים, 28 בנובמבר 2022 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
הנשיא יצחק הרצוג ונשיא לטביה אגילס לויטס בבית הנשיא בירושלים, 28 בנובמבר 2022 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)

נשיא לטביה הודה לנשיא ואמר: "תודה לך, אדוני הנשיא, על קבלת הפנים החמה בביקור הרשמי הראשון שלי בישראל. ביקור ממלכתי זה חשוב מאוד עבור היחסים הבילטרליים בין מדינותינו, שכן השנה אנו מציינים שלושים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות, אך כמובן שהקשרים בין האומות שלנו עמוקים וארוכים הרבה יותר מבחינה היסטורית."

הערב, נשיא המדינה ורעייתו יארחו ארוחת ערב ממלכתית בבית הנשיא לכבוד הנשיא לטביה ורעייתו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.