JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צביקה פוגל: משהו משפיע על נתניהו לשנות החלטות - הוא מפר סיכומים איתנו | זמן ישראל

צביקה פוגל: משהו משפיע על נתניהו לשנות החלטות - הוא מפר סיכומים איתנו

חבר הכנסת תא"ל (מיל') צביקה פוגל מעוצמה יהודית התראיין הבוקר ל־103fm והתייחס להתבטאויות גנץ וכוכבי לגבי ההסכמים מול הציונות הדתית ועוצמה יהודית. לדבריו, "הרמטכ"ל עשה משהו לא ראוי, נזק עוד יותר גדול עשה שר הביטחון שעמד מול חיילים וקצינים ואמר שאני יחד עם חבריי למפלגה הולכים לתקוע טריז בין החיילים למפקדים". פוגל הוסיף: "זה מעשה שלא ייעשה, לא רוצה לקרוא לזה המרדה והסתה, זה מטריד אותי, זה כואב לי, לא הייתי עושה דבר כזה לעולם. הדבר היחיד שאני מיחל לו הוא שגנץ יסיים את תפקידו, הוא כבר עשה מספיק. הרמטכ"ל הוא אהוב העם, הוא אהוב עלי, הוא עדיין הרמטכ"ל, אני רוצה לתת לו גיבוי, אני חושב שהוא עשה טעות וגם הוא יודע שהוא עשה טעות".

תא"ל צבי פוגל, מועמד לכנסת מטעם עוצמה יהודית (צילום: דובר צה"ל)
תא"ל צבי פוגל, מועמד לכנסת מטעם עוצמה יהודית (צילום: דובר צה"ל)

על חילוקי הדעות בין יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר לרה"מ המיועד בנימין נתניהו, אמר ח"כ פוגל: "התוצאה הסופית היא שדברים שסוכמו, כרגע יש עיכוב. כל הדברים האלה מוכיחים שמשהו לא טוב קרה פה. איתמר אמר בצורה ברורה – כך זה לא יכול להימשך. אם הם רוצים שותפות בקואליציה לארבע שנים, אי אפשר להפר את זה כשהדיו עוד לא התייבש. לא יודע מה קורה לנתניהו, כנראה שיש עליו הרבה לחצים והוא לא מסוגל או רוצה לעמוד בהם, והוא מפר הבטחות ברגל גסה. חלק מהביקורת מגיעה לאוזני נתניהו, כנראה שהיא לא נעימה לו. משהו משפיע עליו לשנות את ההחלטות. אם לא נצליח לקיים את מה שביקשנו עבור הציבור, אנחנו לא שם. לא נהסס לעשות כל דבר".

בהמשך, התייחס לרמטכ"ל הבא אלוף הרצי הלוי, ואמר: "כל מה שאנחנו רוצים ממנו הוא שיצליח בתפקידו. אני מכיר אותו. אם הוא יחשוב שאנחנו מפריעים לו, יש לו זכות להתפטר. אנחנו לא נתפטר. אנחנו בחירה של העם, הוא בחירה שלנו, הממשלה בחרה אותו. אם הוא יחליט שהוא לא מסוגל לבצע את המדיניות, הוא רשאי להתפטר, כמו כל פקיד אחר. לא מסוגל, שילך הביתה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.