JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יריב לוין נבחר ליו״ר הכנסת; "לחזק את מעמד הכנסת שנפגע״ | זמן ישראל

יריב לוין נבחר ליו״ר הכנסת; "לחזק את מעמד הכנסת שנפגע״

מליאת הכנסת קיימה הצבעה על בחירת יו"ר הכנסת ה-25, ובחרה כצפוי בח"כ יריב לוין לתפקיד ברוב של 64. בחברת הכנסת מירב בן ארי תמכו 45 חברי כנסת. בחבר הכנסת איימן עודה תמכו 5 חברי כנסת.

לוין הודה ליו"ר היוצא מיקי לוי, לחברי הקואליציה על האמון בו ולנתניהו "על הזכות ללכת עמך בדרך משותפת ארוכת שנים ועל האמון האישי והגיבוי יוצא הדופן שאני מקבל ממך".

יו
יו"ר הכנסת היוצא מיקי לוי והיו"ר הנכנס יריב לוין במעמד החילוף, 13 בדצמבר 2022 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

לוין הוסיף: "אעשה ככל יכולתי על מנת למלא גם את שליחותי זו, בדרך שחינכו אותי הוריי, גאיל זכרה לברכה ואריה יבדל לחיים ארוכים. דרך של מחוייבות מוחלטת לעם ישראל, למורשת אבותינו ולמימוש זכותנו שאינה ניתנת לערעור על ארץ ישראל. אעשה זאת מתוך הכרה עמוקה בחשיבותה של הכנסת, כבית לאזרחי ישראל כולם, ובפרט לחלשים שבהם".

עוד אמר לוין כי "אני תקווה כי הכנסת ה-25 תהא כנסת אשר תמלא את ימיה וכי תקום בישראל בקרוב ממשלה יציבה. נידרש לעשות מאמץ משותף על מנת לחזק את מעמדה של הכנסת כרשות המחוקקת, מעמד אשר נפגע מאוד בתקופה האחרונה. נידרש להבטיח כי המנדט שניתן לנו על ידי הציבור אכן ימומש, וכי תתקיים משילות שהיא ביטוי חשוב והכרחי של השיטה הדמוקרטית".

מוקדם יותר נתניהו נאם והודה למיקי לוי על שירותו כיו"ר הכנסת וללוין שהסכים לקחת את התפקיד לפרק זמן "זמני מאד".

נתניהו אמר: "יהיה חשמל בשבת, יהיו חופים לכולם, לא תהיה מדינת הלכה אלא תהיה מדינה שבה נדאג לכולם. נוביל בדרך הימין הלאומי והליברלי".

נאום נתניהו המלא:

ראש האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, נשא דברים במהלך הדיון לבחירת יו"ר הכנסת ה-25: "אדוני היו"ר אני רוצה להודות לך על שירותך כיו"ר הכנסת ומבקש לברך את חברינו יריב לוין, על הנכונות להתייצב בשבועיים הללו או כמה זמן שזה ייקח, בתפקיד הזה.

אני מבקש מחבריי באופוזיציה המתקרבת – קבלו את הכרעת העם. הפסיקו בפיזור הפחדות ושקרים. שמעתי את ראש הממשלה היוצא, ח"כ יאיר לפיד, שאמר שרק הם משלמים מסים ורק הם משרתים בצבא. אני לא חושב שצריך לעשות את ההשוואות האלו ואני בעד להתייחס לכולם כמרקם אחד, אבל אם נשווה גוש לגוש בחשבון פשוט: 32 מנדטים של הליכוד מייצגים ציבור שכולו משרת בצבא. 12 מנדטים של הציונות הדתית ועוצמה יהודית משרתים כולם בצבא. מספר גדול מאוד של מצביעי ש"ס משרתים בצבא, שלא לדבר על ציבור חרדי שמשרת בשירותי הצלה ושירותים חיוניים אחרים. זה מביא לפחות 50 מנדטים ובציבור שלכם יש 46 מנדטים. אותו הדבר לגבי תשלום מסים.

כל הניסיון לפלג ולשסות וגם להמציא נתונים זה דבר פסול בעיקרו. אני רוצה להרגיע אתכם – יש ויהיה חשמל בשבת, יש ויהיו חופי רחצה לכולם, נשמור על הסטטוס קוו. איש באמונתו יחיה, לא תהיה פה מדינת הלכה. תהיה מדינה שבה נדאג לכל אזרחי ישראל ללא יוצא מן הכלל. נבחרנו להוביל בדרך של הימין הלאומי ודרך הימין הליברלי – וכך נעשה".

חברת הכנסת מרב בן ארי מתלוצצת עם אורנה ברביבאי ורם בן ברק במליאה, 13 בדצמבר 2022 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
חברת הכנסת מרב בן ארי מתלוצצת עם אורנה ברביבאי ורם בן ברק במליאה, 13 בדצמבר 2022 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

בדיון, נפרד השר מאיר כהן ממיקי לוי וגרם לו לדמוע.

יואב קיש זעם על הקואליציה היוצאת: "אתם אמרתם אנחנו נעביר את השלטון בצורה מסודרת, ממלכתית. שראש ממשלה מכהן יוצא להפגנה בגשרים זה לא לעשות את זה. זה בושה".

ראש הממשלה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד נאם:

אני רוצה לשאול את האמא הזו שהצביעה ליכוד. זה מה שרצית? כשעמדת בקלפי ושמת פתק של מח"ל, זה מה שהצבעת בשבילו? זה מה שרצית? שבקול שלך תוקם הממשלה הכי קיצונית בתולדות המדינה?
איך את מרגישה עם זה שההבטחה הראשונה של הממשלה החדשה, הדבר הראשון שהם סיכמו עליו, זה לשלם לתלמידי ישיבות יותר כסף מאשר לחיילי צה"ל?

איך את מרגישה עם זה שתחבורה ציבורית בעיר שלך תעלה יותר, רק מפני שאת לא חרדית. כי זה חלק מההסכמים. בערים חרדיות ישלמו פחות על תחבורה ציבורית. למה, ככה. כי הם יכולים.

הממשלה שלנו העלתה את המשכורות של חיילי צה"ל ב-50%, הממשלה החדשה מעדיפה לתת את הכסף – של המיסים שלך – לצעירים בני שמונה-עשרה כדי לוודא שהם לא יתגייסו ולא יעבדו.

אני לא מוכן לתת לכם בעלות על היהדות. היא לא שלכם. אתם לא יותר יהודים מאתנו. הכותל גם שלנו, הקידוש בערב שבת גם שלנו, נצח ישראל הוא של כולנו.

זו לא ממשלת ליכוד, זו בטח לא ממשלת נתניהו. נתניהו חלש, מבועת מהמשפט שלו, השתלטו עליו אנשים צעירים ממנו, קיצונים ונחושים ממנו. סמוטריץ' ודרעי שולטים בממשלה הזו. נתניהו שותף זוטר.

נצחתם בבחירות, אני לא מתווכח עם זה, אבל לא נצחתם ולא תנצחו את הדמוקרטיה הישראלית. עצמאות בתי המשפט לא כפופה לתוצאות הבחירות. תיקים פליליים לא כפופים לתוצאות הבחירות. זכויות נשים לא כפופות לתוצאות הבחירות.

אנחנו לא הפרייארים שלכם. אנחנו לא פה רק בשביל לשלם מיסים ולשלוח את הילדים שלנו לצבא.
אנחנו אוהבים את המדינה הזו לא פחות מכם, ואנחנו יהודים לא פחות מכם, ואנחנו לא ניתן לכם להרוס את הדמוקרטיה שלנו.

ראש הממשלה יאיר לפיד מצטלם בסלפי של מירב בן ארי יחד עם קארין אלהרר במליאה, 13 בדצמבר 2022 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
ראש הממשלה יאיר לפיד מצטלם בסלפי של מירב בן ארי יחד עם קארין אלהרר במליאה, 13 בדצמבר 2022 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.