מליאת הכנסת קיימה הצבעה על בחירת יו"ר הכנסת ה-25, ובחרה כצפוי בח"כ יריב לוין לתפקיד ברוב של 64. בחברת הכנסת מירב בן ארי תמכו 45 חברי כנסת. בחבר הכנסת איימן עודה תמכו 5 חברי כנסת.
לוין הודה ליו"ר היוצא מיקי לוי, לחברי הקואליציה על האמון בו ולנתניהו "על הזכות ללכת עמך בדרך משותפת ארוכת שנים ועל האמון האישי והגיבוי יוצא הדופן שאני מקבל ממך".
לוין הוסיף: "אעשה ככל יכולתי על מנת למלא גם את שליחותי זו, בדרך שחינכו אותי הוריי, גאיל זכרה לברכה ואריה יבדל לחיים ארוכים. דרך של מחוייבות מוחלטת לעם ישראל, למורשת אבותינו ולמימוש זכותנו שאינה ניתנת לערעור על ארץ ישראל. אעשה זאת מתוך הכרה עמוקה בחשיבותה של הכנסת, כבית לאזרחי ישראל כולם, ובפרט לחלשים שבהם".
עוד אמר לוין כי "אני תקווה כי הכנסת ה-25 תהא כנסת אשר תמלא את ימיה וכי תקום בישראל בקרוב ממשלה יציבה. נידרש לעשות מאמץ משותף על מנת לחזק את מעמדה של הכנסת כרשות המחוקקת, מעמד אשר נפגע מאוד בתקופה האחרונה. נידרש להבטיח כי המנדט שניתן לנו על ידי הציבור אכן ימומש, וכי תתקיים משילות שהיא ביטוי חשוב והכרחי של השיטה הדמוקרטית".
צפו בח"כ יריב לוין מחליף את @MKMickeyLevy בכיסא יושב-ראש הכנסת.@Likud_Party pic.twitter.com/oWwXjhzwM0
— ערוץ כנסת (@KnessetT) December 13, 2022
מוקדם יותר נתניהו נאם והודה למיקי לוי על שירותו כיו"ר הכנסת וללוין שהסכים לקחת את התפקיד לפרק זמן "זמני מאד".
נתניהו אמר: "יהיה חשמל בשבת, יהיו חופים לכולם, לא תהיה מדינת הלכה אלא תהיה מדינה שבה נדאג לכולם. נוביל בדרך הימין הלאומי והליברלי".
נאום נתניהו המלא:
ראש האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, נשא דברים במהלך הדיון לבחירת יו"ר הכנסת ה-25: "אדוני היו"ר אני רוצה להודות לך על שירותך כיו"ר הכנסת ומבקש לברך את חברינו יריב לוין, על הנכונות להתייצב בשבועיים הללו או כמה זמן שזה ייקח, בתפקיד הזה.
אני מבקש מחבריי באופוזיציה המתקרבת – קבלו את הכרעת העם. הפסיקו בפיזור הפחדות ושקרים. שמעתי את ראש הממשלה היוצא, ח"כ יאיר לפיד, שאמר שרק הם משלמים מסים ורק הם משרתים בצבא. אני לא חושב שצריך לעשות את ההשוואות האלו ואני בעד להתייחס לכולם כמרקם אחד, אבל אם נשווה גוש לגוש בחשבון פשוט: 32 מנדטים של הליכוד מייצגים ציבור שכולו משרת בצבא. 12 מנדטים של הציונות הדתית ועוצמה יהודית משרתים כולם בצבא. מספר גדול מאוד של מצביעי ש"ס משרתים בצבא, שלא לדבר על ציבור חרדי שמשרת בשירותי הצלה ושירותים חיוניים אחרים. זה מביא לפחות 50 מנדטים ובציבור שלכם יש 46 מנדטים. אותו הדבר לגבי תשלום מסים.
כל הניסיון לפלג ולשסות וגם להמציא נתונים זה דבר פסול בעיקרו. אני רוצה להרגיע אתכם – יש ויהיה חשמל בשבת, יש ויהיו חופי רחצה לכולם, נשמור על הסטטוס קוו. איש באמונתו יחיה, לא תהיה פה מדינת הלכה. תהיה מדינה שבה נדאג לכל אזרחי ישראל ללא יוצא מן הכלל. נבחרנו להוביל בדרך של הימין הלאומי ודרך הימין הליברלי – וכך נעשה".
"אנחנו נשמור על הסטטוס קוו, איש באמונתו יחיה" –@netanyahu במליאה: "נבחרנו להוביל בדרך שלנו – דרך של הימין הלאומי, דרך של הימין הליברלי, וכך נעשה". pic.twitter.com/uA3xV5bFLO
— ערוץ כנסת (@KnessetT) December 13, 2022
בדיון, נפרד השר מאיר כהן ממיקי לוי וגרם לו לדמוע.
נפרד בדמעות – @MKMickeyLevy בכה כששמע את מילות השבח כלפיו מצד @MKmeircohen: "היה בריא ומאושר, ותודה ענקית על היותך חבר אמת, ובעיקר על היותך אוהב המדינה הזאת, אוהב את ירושלים, אוהב את נצח ישראל. אוהב אותך מאוד, מיקי יקירי, תודה רבה".
בסיום, בקואליציה היוצאת מחאו כפיים pic.twitter.com/bYLeAdIZcw— ערוץ כנסת (@KnessetT) December 13, 2022
יואב קיש זעם על הקואליציה היוצאת: "אתם אמרתם אנחנו נעביר את השלטון בצורה מסודרת, ממלכתית. שראש ממשלה מכהן יוצא להפגנה בגשרים זה לא לעשות את זה. זה בושה".
"אחרון הפרחחים זה יאיר לפיד"- @YoavKisch בביקורת על דרך העברת השלטון: "אתם אמרתם אנחנו נעביר את השלטון בצורה מסודרת, ממלכתית. שראש ממשלה מכהן יוצא להפגנה בגשרים זה לא לעשות את זה. זה בושה".@yairlapid pic.twitter.com/6VsrjYlgbf
— ערוץ כנסת (@KnessetT) December 13, 2022
ראש הממשלה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד נאם:
אני רוצה לשאול את האמא הזו שהצביעה ליכוד. זה מה שרצית? כשעמדת בקלפי ושמת פתק של מח"ל, זה מה שהצבעת בשבילו? זה מה שרצית? שבקול שלך תוקם הממשלה הכי קיצונית בתולדות המדינה?
איך את מרגישה עם זה שההבטחה הראשונה של הממשלה החדשה, הדבר הראשון שהם סיכמו עליו, זה לשלם לתלמידי ישיבות יותר כסף מאשר לחיילי צה"ל?איך את מרגישה עם זה שתחבורה ציבורית בעיר שלך תעלה יותר, רק מפני שאת לא חרדית. כי זה חלק מההסכמים. בערים חרדיות ישלמו פחות על תחבורה ציבורית. למה, ככה. כי הם יכולים.
הממשלה שלנו העלתה את המשכורות של חיילי צה"ל ב-50%, הממשלה החדשה מעדיפה לתת את הכסף – של המיסים שלך – לצעירים בני שמונה-עשרה כדי לוודא שהם לא יתגייסו ולא יעבדו.
אני לא מוכן לתת לכם בעלות על היהדות. היא לא שלכם. אתם לא יותר יהודים מאתנו. הכותל גם שלנו, הקידוש בערב שבת גם שלנו, נצח ישראל הוא של כולנו.
זו לא ממשלת ליכוד, זו בטח לא ממשלת נתניהו. נתניהו חלש, מבועת מהמשפט שלו, השתלטו עליו אנשים צעירים ממנו, קיצונים ונחושים ממנו. סמוטריץ' ודרעי שולטים בממשלה הזו. נתניהו שותף זוטר.
נצחתם בבחירות, אני לא מתווכח עם זה, אבל לא נצחתם ולא תנצחו את הדמוקרטיה הישראלית. עצמאות בתי המשפט לא כפופה לתוצאות הבחירות. תיקים פליליים לא כפופים לתוצאות הבחירות. זכויות נשים לא כפופות לתוצאות הבחירות.
אנחנו לא הפרייארים שלכם. אנחנו לא פה רק בשביל לשלם מיסים ולשלוח את הילדים שלנו לצבא.
אנחנו אוהבים את המדינה הזו לא פחות מכם, ואנחנו יהודים לא פחות מכם, ואנחנו לא ניתן לכם להרוס את הדמוקרטיה שלנו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו