JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שבעה חודשי עבודות שירות וקנס של 50 אלף שקל לזנדברג על פרשת הצוללות | זמן ישראל

שבעה חודשי עבודות שירות וקנס של 50 אלף שקל לזנדברג על פרשת הצוללות

בנימין נתניהו בצוללת אח"י רהב (צילום: קובי גדעון/לע"מ)
קובי גדעון/לע"מ
בנימין נתניהו בצוללת אח"י רהב

בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל היום את הסדר הטיעון עם השר לשעבר אליעזר (מודי) זנדברג בפרשת הצוללות, וגזר עליו עונש של שבעה חודשי עבודות שירות וקנס של 50 אלף שקלים.

השופטת טלי חיימוביץ כתבה בגזר הדין כי "מידת הפגיעה של הנאשם בערכים של אמון הציבור, טוהר המידות ואינטרס הציבור, היא במקרה זה ברף הבינוני. הנאשם, כיו"ר קרן היסוד, היה צריך לנצל את תפקידו לקידום ענייניה של קרן היסוד בלבד, אבל הוא העמיד את עצמו בניגוד עניינים בינו, כעובד ציבור, לבין איש העסקים מיקי גנור, תוך שהוא מקבל מגנור כספים ומודע לאינטרסים הכלכליים המשמעותיים של גנור לקידום עסקאות כלי השיט".

"בשים לב להודייתו המהירה של הנאשם באשמה, ללא ניהול משפט, וקבלת אחריות שבאה לידי ביטוי בהתפטרות מכהונתו, העונש סביר".

זנדברג, ששימש בעבר כיו"ר קרן היסוד, הורשע באוקטובר בהפרת אמונים בגין העובדה שקידם את ענייניו של עד המדינה בפרשת הצוללות מיקי גנור, ובמקביל סייע לגנור במיזמים עסקיים אחרים (שלא יצאו לפועל) מול עובדי ציבור וקיבל ממנו 103 אלף שקל בין השנים 2016-2012 למרות ניגוד העניינים.

זנדברג הואשם בעבירות חמורות בהרבה, בהן שוחד, מרמה והלבנת הון, אך הן נמחקו בעסקת הטיעון עם הפרקליטות. אולם ביולי האחרון הגיע להסדר עם הפרקליטות.

הסדר הטיעון נחתם בין נציג פרקליטות מיסוי וכלכלה, עו"ד אלעד פנחס, לבין פרקליטו של זנדברג, עו"ד ירון קוסטליץ. לפי כתב האישום המתוקן שבו הודה והורשע זנדברג, במהלך כהונתו כיו"ר קרן היסוד הכיר גורמי ממשל רבים, בהם מנהל לשכתו של ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, אייל חיימובסקי, וכן את גנור.

בשל רצונו של גנור לקדם את רכישת כלי השיט על ידי הממשלה, קבע עבורו זנדברג שלוש פגישות עם מנהל הלשכה של נתניהו על מנת לסייע לגנור בעסקיו. במקביל, אף שהיה בתפקיד ציבורי, ניסה זנדברג לסייע לגנור בעסקים אחרים כדי להרוויח עמלה מכך – אך משום שאף מיזם לא יצא לפועל מלבד עסקת הצוללות, לא קיבל דבר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.