בג"ץ הוציא הבוקר צו על תנאי המורה למדינה להסביר מדוע החוק שמאפשר לדרעי להיות שר לא יחול רק מהכנסת הבאה, ומדוע מינויו של אדם שהורשע סביר.
הדיון ייערך ביום חמישי הבא בהרכב מורחב של 11 שופטים ויועבר בשידור חי. בינתיים, דרעי יוכל להתמנות לשר.
בעתירה שהגישה עו"ד דפנה הולץ-לכנר בשם קבוצת "מבצר הדמוקרטיה" נכתב כי "התיקון לחוק התקבל תוך שימוש לרעה בסמכות המכוננת, הפוגע בשיטת המשטר בישראל ונועד לפגוע בטוהר המידות על רקע שיקולים פרסונליים אסורים".
עו"ד הולץ-לכנר, מסרה כי "העותרים מביעים סיפוק רב מהחלטת בית המשפט העליון, אשר מעבירה את הנטל לחברי הממשלה להסביר מדוע לא יבוטל החוק. בנוסף חשוב להבהיר כי בית המשפט קובע שבשלב זה הוא לא מוציא צו ביניים לעכב את הרכבת הממשלה, אך חזקה על המשיבים שהם מבינים את משמעות הדבר במובן זה שהחוק תלוי על בלימה, כך שאולי יחליטו בעצמם שלא להשביע את חה"כ דרעי לשר במעמד הרכבת הממשלה".
את ההחלטה לצו ביניים בעניינו של דרעי קיבל השופט יצחק עמית, שכיו"ר כיו"ר ועדת הבחירות הוא זה שלפתחו מונחת שאלת הקלון, ולכן לכאורה אמור להימנע מלדון בשאלת הכשירות של דרעי לכהן כשר.
ח"כ שמחה רוטמן מתח ביקורת חריפה על עמית, וצייץ: "השופט יצחק עמית הוציא צו על תנאי נגד חוק יסוד. הבעיה ה"קטנה". חוק היסוד מונע מיצחק עמית עצמו לקבל החלטה על גורלו של דרעי.
הבחור נעלב, יושב בתיק כשהוא בניגוד עניינים בוטה וחד משמעי, ומוציא צו חסר תוקף נגד חוק יסוד מכח העיקרון החוקתי העל חוקתי שעמית יכול להחליט במה שבא לו. בונוס: ההיבריס נטול הגבולות של עמית כבר חטף כרטיס אדום מהרכב של שופטי בג"ץ בעניין שיקלי.
לא רק שהאיש לא למד לקח. הוא ממשיך לדהור לעבר הקיר, עיוור לחלוטין לזה שהוא בפוזיציה.
מכאן פנייתי שטוחה לשופט עמית: בבקשה תמשיך. יש עוד כמה אנשים שלא השתכנעו שמשהו רקוב בממלכת בג"ץ".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו