JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הכנסת דחתה את הצעות אי האמון שהגישה האופוזיציה | זמן ישראל

הכנסת דחתה את הצעות אי האמון שהגישה האופוזיציה

מליאת הכנסת דחתה את הצעות אי האמון שהגישו סיעות האופוזיציה.

בהצעה "חולשתו של נתניהו בהליך המשא ומתן הקואליציוני מול שותפיו הקיצוניים שהוביל למכירת הערכים ופירוק יסודות המדינה והקמת הממשלה הקיצונית והחשוכה ביותר מקום המדינה", שהגישה סיעת יש עתיד תמכו 50 חברי כנסת מול 61 שהתנגדו.

בהצעה "ממשלת פירוק על מלא – ממשלה בתהליך הקמתה מפרקת לרסיסים את משרדי הממשלה ומוסדות המדינה" שהגישה סיעת המחנה הממלכתי, תמכו 50 חברי כנסת מול 61 שהתנגדו.

ח"כ יאיר לפיד נימק את ההצעה של יש עתיד ואמר: "ב-75 שנות קיומה של ישראל המודרנית, מעולם לא היה ספק לגבי השאלה אם היא תהיה מדינה דמוקרטית. עכשיו יש. יותר מספק. במאה העשרים ואחת דמוקרטיות לא נופלות, הן נשחקות. עוד קצת ועוד קצת, ואז מהר והרבה. אנחנו בשלב המהר והרבה. הדבר היחיד שיעצור את זה – זה אם תהיה התנגדות. אני לא קורא כמובן לעבור על החוק, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לציית כמו אוטומטים לממשלה שמפרקת את יסודות החיים המשותפים שלנו.

ראש האופוזיציה יאיר לפיד נואם במליאת הכנסת, 2 בינואר 2023 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
לפיד נואם במליאת הכנסת, היום (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

אלו ימים קשים. ימים קשים דורשים אנשים קשים. אנשים שלא מוותרים בקלות. שיודעים במה הם מאמינים ומוכנים להיאבק על זה. אנחנו צריכים לעמוד באתגר הזה. הדרך הנכונה לעמוד בו – חברי באופוזיציה – היא לעמוד בו יחד. אם נעבוד יחד, נלחם יחד, נחבר את הכנסת והרחובות והרשויות המקומיות, הממשלה הזו לא תחזיק מעמד.

יש לא מעט דברים שאנחנו יכולים לעשות. לפני שנתיים הייתה פה קואליציה של 72 ח"כים, לא 64. היו לה כל הסיבות בעולם להמשיך, אבל היא נפלה. כי שמנו מולה על השולחן את הערכים הנכונים. עשינו את זה פעם אחת, הפלנו ממשלה רעה והקמנו ממשלה טובה. נדע לעשות את זה גם הפעם. המתכון הוא נחישות, עבודה חכמה, והיכולת לאחד כוחות".

שר החינוך והשר המקשר בין הכנסת לממשלה, יואב קיש השיב: " אני לא יודע איך לקרוא לביקורת הזו של לפיד, יש שיאמרו הסתה נגד חרדים. קשה למצוא ביטוי לכך. כשמכוונים את החיצים נגד ציבור ספציפי בצורה צבועה, החרדים, וזאת כאשר לפיד התחנן שהם יבואו אליו לקואליציה והיה מוכן לשלם כל מחיר. הם דורשים שוויון בין כל ילדי ישראל, אין בכך שום דבר לא הגיוני. זו צביעות גדולה ושקר גדול של לפיד, כשלפני רגע היה מוכן לשלם כל מחיר. הדבר הזה הוא מגוחך.

מליאת הכנסת, 2 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
מליאת הכנסת, היום (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

במקום להביע חרטה על הדבר הזה, אתם חוזרים על אותו דפוס מכוער של האשמות נגד המגזר החרדי, מה שפוגע באחדות ישראל. אני אומר לכם – אל חשש, הוקמה ממשלה, וזו ממשלת ימין על מלא. אנו נוביל מדיניות שונה מזו שאתם הנהגתם. הגיע הזמן לשנות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.