JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סמוטריץ': "התחלנו לעבוד על תקציב; בקרוב מאוד נציג צעדים שישפיעו על כל בית בארץ" | זמן ישראל

סמוטריץ': "התחלנו לעבוד על תקציב; בקרוב מאוד נציג צעדים שישפיעו על כל בית בארץ"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בישיבת הסיעה של הציונות הדתית –

אני רוצה לפתוח בגיבוי וחיזוק לידידי שר המשפטים יריב לוין. שר המשפטים לוין הוא האיש הנכון במקום הנכון להביל את הרפורמה במערכת המשפט.

יחד עם יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט חבר הכנסת שמחה רוטמן שעסוק כולו בשנים האחרונות בתיקון הפגמים של המערכת המשפט הישראלית. שמחה ויריב, אתם נותנים תקווה למיליוני ישראלים שהממלכתיות היא נר לרגליהם ושהמדינה היהודית והדמוקרטית בנפשם שאפשר לתקן ולהשיב את הדמוקרטיה הישראלית ואת האמון במערכת המשפט למקומה החשוב והראוי.

כבר במערכת הבחירות זיהינו את הדרישה הציבורית לתיקון והצגנו את תוכנית חוק וצדק לציבור.

בצלאל סמוטריץ' נושא דברים בישיבת הסיעה של הציונות הדתית, 9 בינואר 2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
סמוטריץ' נושא דברים בישיבת הסיעה של הציונות הדתית, היום (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)

גם חבריי בליכוד ובמפלגות החרדיות שמו את התיקון הנצרך הזה על השולחן לפני הבחירות והעם אמר את דברו. קיום הבטחות בחירות אינם פריווילגיה או זכות, אלא חובה דמוקרטית ומוסרית שלנו לציבור.

בימים האחרונים, אנחנו עדים למתקפה פרועה, של אישים שונים נגד השר לוין וזה עצוב כפליים כשמילים קשות ואיומים במלחמת אחים מגיע מהדרגים הרמים ביותר.

מאז ומעולם, אז והיום המחנה הלאומי אמר: לא למלחמת אחים. אני מציע לכולם לחדול באחת את השיח המתלהם והמסית.

תיקון המערכת המשפטית והדמוקרטית, לאחר המהפכה השיפוטית שהובלה על ידי מספר אנשים מצומצם שבחוכמה רבה שכפלו את עצמם, ויצרו מוקד כוח בלתי מוגבל שהשמיט את כוחו של הציבור אינו קץ הדמוקרטיה, הוא מהות הדמוקרטיה.

מטרת תוכנית חוק וצדק, מטרת השר לוין ומטרת ח"כ שמחה רוטמן היא אחת – חיזוק הדמוקרטיה הישראלית.

אמרתי פעמים רבות, לא אחיה יום אחד במדינה בלי מערכת משפטית חזקה ועצמאית. מערכת שתדאג לזכויות הפרט ופחות תקדם אג'נדת שמאל רדיקלית. התיקון מתחיל. בית המשפט אין לו חרב ואין לו ארנק – יש לו את אמון הציבור. בית משפט מגוון וחזק שנותן סעד לחלש ומגן על זכויות האזרח הקטן. לשם אנחנו חותרים ולשם בע"ה הממשלה הלאומית תגיע.

עוד מילה בכובעי כשר האוצר – הבטחת בחירות נוספת עיקרית של כולנו הייתה טיפול מהיר ביוקר המחייה שמורגש בכל כיס ישראלי. אזרחי ישראל, אני מבטיח לכם, אנחנו עובדים על זה במלוא המרץ.

בשבוע האחרון אני יושב עם גורמי המקצוע במשרד האוצר עד השעות הקטנות של הלילה, התחלנו לעבוד על תקציב אחראי וחשוב לטובת אזרחי ישראל. בקרוב מאוד נציג בפני אזרחי ישראל צעדים מיידים שישפיעו על כל בית בישראל.

ומילה אחרונה, למשפחת נפגעי הטרור, אמש חתמנו על צו חשוב שמעביר כספים של הרש"פ למשפחות נפגעי הטרור, כולנו מבינים שנחמה אין פה אך יש כאן אמירה עקרונית ויסודית שמדינת ישראל מכירה במחיר העצום ששילמתם ולא שוכחת אתכם אפילו לא לרגע אחד. עם ישראל מצדיע לכם.

ידעו אויבנו ותדע הרשות הפלשתינית שלטרור נגד אזרחי ישראל יש מחיר, גם כלכלי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.