JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ועדת החוץ והביטחון בחרה ביולי אדלשטיין לתפקיד יושב הראש | זמן ישראל

ועדת החוץ והביטחון בחרה ביולי אדלשטיין לתפקיד יושב הראש

ועדת החוץ והביטחון אישרה היום, פה אחד, את המלצת ועדת הכנסת, ובחרה בחבר הכנסת יולי אדלשטיין לעמוד בראשה בכנסת ה-25.

אדלשטיין: "בכל התחומים יש פיקוח של התקשורת ושל הציבור, וברוך השם אנחנו, למרות כל זעקות השבר, עדיין מדינה דמוקרטית עם תקשורת חופשית. בנושאי הוועדה הזו, אם אנחנו לא נפקח על המערכות הכי חשובות והכי רגישות, אף אחד לא יפקח. הציבור לא קורא סקירות מודיעין עם הקפה של הבוקר, וטוב שכך. אנחנו נעשה את זה ונפקח על כל הגופים עבורו".

יולי אדלשטיין בוועדת החוץ והביטחון שבראשה הוא עומד, 10 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
אדלשטיין בוועדת החוץ והביטחון שבראשה הוא עומד, 10 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה: "כשאני נכנסתי לכנסת הייתי חבר בחמש ועדות, אך כמי ששירת 12 שנים בביטחון המדינה, זו הוועדה שהייתה הקרובה ביותר לליבי. יו"ר הכנסת דאז, ויו"ר הוועדה היום, כיבד אותנו לא פעם ולא פעמיים בנוכחותו בדיונים החשובים ואני מבטיח לגמול לו באותו אופן".

עוד אמר אוחנה: "מדינת ישראל, גם אחרי יותר מ-70 שנותיה, היא המדינה המאוימת ביותר בעולם. כל פעולה של אחרון החיילים יכולה להשפיע על מדיניות החוץ של ישראל, ומכאן החיבור בין חוץ לביטחון. אני יכול לקבוע, כמי שהיה בשני הצדדים, גם בוועדת המשנה למודיעין וגם בקבינט, שחברי הוועדה מעודכנים יותר. זוהי זכות גדולה לשרת את המדינה בוועדה זו. אני רוצה לאחל לך יו"ר הוועדה יולי אדלשטיין, ולחברי הוועדה בהצלחה גדולה".

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן: "מגיע לך יותר מהוועדה הזו, אבל אם אתה כבר פה אני יודע שתעשה את העבודה כמו שצריך. כמי שעמד באומץ מול הסובייטים, בטוח שתעמוד באומץ מול אויבינו כעת".

ישיבה של ועדת החוץ והביטחון, 10 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
ישיבה של ועדת החוץ והביטחון, 10 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.