מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לביטול אזרחותו או תושבותו של פעיל טרור שמקבל תגמול עבור ביצוע מעשה הטרור, תיקוני חקיקה, התשפ"ג -2023. מדובר בשורה של הצעות שהגישו חברי הכנסת אופיר כץ, שרן השכל, שמחה רוטמן, עודד פורר, זאב אלקין ינון אזולאי ומאיר כהן. בהצעה הראשונה תמכו 71 מול 9 שהתנגדו והיא תועבר יחד עם יתר ההצעות לוועדת הכנסת שתכריע איזו וועדה תכין את ההצעה לקריאה הראשונה.
מוצע לקבוע כי ייראו אדם שהורשע בעבירות שהן מעשה טרור והוטל עליו עונש מאסר בפועל, כמי שוויתר על אזרחותו או על רישיון ישיבת הקבע שלו, לפי העניין, אם הוכח להנחת דעתו של שר הפנים כי קיבל כספים בזיקה לטרור מהרשות הפלסטינית. אדם כאמור יורחק בתום מאסרו לשטחי הרשות הפלסטינית.
"אם היינו מתעסקים בחוקים האלו ולא בחקיקה פרסונלית, המראות האלו היו נחסכים מאיתנו" – כך אמר @zeev_elkin על חגיגות השחרור של המחבל כרים יונס, ועל הצעת החוק לביטול אזרחות של פעילי טרור@Kachollavan19 @Likud_Party @netanyahu pic.twitter.com/aYlYqMQKon
— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) January 11, 2023
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "אנשים רבים שמחזיקים באזרחות או תושבות ישראלית מקבלים בימים אלה ממש, משכורות חודשיות מאת הרשות הפלסטינית כשכר ותגמול בעד ביצוע מעשי טרור. משכורות אלה עולות בהדרגה עם ותק האנשים בכלא. אין זה עולה על הדעת, שאזרחי ותושבי ישראל שלא רק שבגדו במדינה ובחברה הישראלית, אלא אף הסכימו לקבל תשלום מאת הרש"פ כשכר בעד ביצוע מעשה הטרור וממשיכים ליהנות ממנו, ימשיכו להחזיק באזרחות או תושבות ישראלית.
אזרח או תושב מדינת ישראל שהסכים לקבל תשלום מהרש"פ, במישרין או באמצעות גוף זר, כשכר או תגמול בעבור ביצוע מעשה טרור או עבירה אחרת שיש בה משום פגיעה חמורה בביטחון המדינה, כמוהו כמעיד על עצמו שהוא מוותר על מעמדו כאזרח או כתושב. חומרה נוספת ומכרעת יש בכך שאותו אזרח או תושב המדינה, הנהנה מכל הזכויות שמעניקה לו המדינה, מבצע עבירת טרור ומקבל תגמול מאת הרש"פ, כשכר לביצוע מעשה הטרור."
ח"כ אופיר כץ הציג את הצעתו ואמר: "אברהם ברומברג זכרונו לברכה היה אמור לחגוג בעוד חודש יום הולדת 63, הוא היה אמור לחגוג עם אשתו איתה הקים בית, היה אמור לחגוג עם ילדיו שהביא לעולם ועם נכדיו דור ההמשך הצעיר. הוא היה אמור לחיות חיים מלאים שמחים ורגועים. ב-1980 היה אברהם בדרך מהבסיס לביתו בזכרון יעקב, קבוצת מחבלים מתועבים התנפלה עליו, הוא ניסה להיאבק בהם אבל הם ירו לו בראש ורצחו אותו. אברהם היה בן 20 בלבד בנופלו. חלאות לא אנושיות מלאות שנאה ורוע החליטו לקחת מאברהם הצעיר את חייו.
אחד המחבלים המתועבים השתחרר בשבוע שעבר מהכלא ולתת אדם השפל הזה חגגו את שחרורו המוני אנשים, הציגו אותו כגיבור. כולנו ראינו את החגיגות האלו ואין ישראלי שהבטן שלו לא התהפכה. את החגיגות האלה אנחנו חייבים להפסיק. אנחנו לא נוכל להחזיר את הנרצחים אבל לפחות לחסוך למשפחות השכולות את הכאב מהחגיגות האלה. הבאים בתור ידעו שנגמרה החגיגה, הם לא חוזרים לפה אלא לרמאללה או עזה."
השרה מירי רגב השיבה בשם שר הפנים: "מחבלים ארורים צריכים להירקב בכלא ללא שום זכויות. החוק הזה חוצה דעות פוליטיות ומפלגות, זה לא ימין ושמאל. החוק שומר על כלל החברה הישראלית והגיע הזמן להשיב את ההרתעה ולמנוע מאיש טרור לקבל זכויות בשם הדמוקרטיה שהוא רומס והורס. מי מעלה על הדעת שמחבל מקבל זכויות מהמדינה, ביטוח לאומי, הבטחת הכנסה, לימודים, זה דבר שלא קורה באף מדינה בעולם. אני שמחה שגם חברי כנסת מהאופוזיציה הם חלק מהצעת החוק הזו."
רגב כשלה בראשונה ואמרה "מחבלים שיירקבו בכנסת".
"קודם כל, יש תומכי טרור בכנסת" – כך האשימה @regev_miri כשדיברה על הצעת החוק לביטול אזרחות או תשובות של פעיל טרור.
ל-@Meravbenari, אמרה השרה: "כל הכבוד, אתם לומדים. בסוף עוד תתפקדו לליכוד"@YeshAtidParty pic.twitter.com/fqgqS3KRj3— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) January 11, 2023
ח"כ אחמד טיבי התנגד: "אזרחות היא אמנה בין המדינה לאזרח ותשלומים הם לא סיבה לשלול אזרחות. על מעשה רצח יש בית משפט ששופט אנשים. יש תרגיל בהצעת החוק הזו שמטרתו שהחוק הזה יחול רק על ערבים. אף אחד מיכם לא חשב להחיל את החוק על רוצח רבין או רוצחי משפחת דוואבשה או אבו חדיר. זו חקיקה גזענית ביסודה".
"לא ניתן, לא ניתן – מקומכם לא פה!". כך אמר @hanochmilwidsky מהליכוד ל-@Ahmad_tibi, בזמן שדיבר על "רוצחים משפחת דוואבשה, שורפי הילד ח'דיר".
עוד אמר ח"כ מילביצקי: "לא ניתן לכם לחסל את מדינת ישראל, לא ניתן לכם – מחבלים ותומכי טרור"@ListJoint pic.twitter.com/4HlxODuBn1— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) January 11, 2023
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו