נשיא המדינה יצחק הרצוג ממשיך במאמצים לפתוח ערוץ הידברות בין ראשי שלוש זרועות השלטון כדי להשיג הסכמה על הרפורמה המשפטית. כך מדווח העיתון "ישראל היום".
לפי הדיווח, במסגרת המאמצים, הרצוג צפוי לקיים גם בשבוע הקרוב סדרת שיחות עם בכירים בממשלה, בכנסת וברשות השופטת. פגישות אלה יצטרפו לשיחות אינטנסיביות שקיים הרצוג לאורך השבוע שעבר עם רבים במערכת הפוליטית, ובכללם ראש הממשלה נתניהו.
דיווח דומה גם בכאן רשת ב':
הנשיא הרצוג מנהל שיחות עם הגורמים המשפיעים על הרפורמה המשפטית, כולל רה"מ, בניסיון לגבש תוכנית לשיח בין הצדדים. הנשיא מקבל את קריאות הבוז שנשמעו נגדו בהפגנה אמש, וסבור כי ניתן למתוח ביקורת גם נגדו – אך מאמין כי מוסד הנשיאות הוא היחידי שיכול לדבר עם כל הצדדים בהגינות@gilicohen10
— כאן חדשות (@kann_news) January 15, 2023
ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק אמר הבוקר בראיון לרשת ב': "מצפה מנשיא המדינה, שברגע שיבין שהאדם משטה בו, שיעמוד זקוף על הבמה וייקח צד ברור, שיבוא ויאמר מי עושה אונס של מערכת המשפט ומי הצד שנלחם נגד".
על פי דיווח ב-ynet שר המשפטים לוין ופרקליט המדינה איסמן לא נפגשו מאז השבעת הממשלה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו