JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מקטע חדש של הרכבת הקלה בירושלים נפתח לנסיעות הרצה | זמן ישראל

מקטע חדש של הרכבת הקלה בירושלים נפתח לנסיעות הרצה

מקטע חדש של הרכבת הקלה בירושלים – מתחנת הר הרצל, דרך רחוב הנטקה ועד לצומת טהון – נפתח לנסיעות הרצה. החודש ייפתח גם מקטע נוסף בקצה הצפוני של הקו, בשכונות פסגת זאב ונווה יעקב.

שרת התחבורה מירי רגב וראש העיר ירושלים משה ליאון הצטרפו לנסיעת המבחן הראשונה במקטע החדש של הקו האדום. בחודשים הקרובים יופעלו מקטעים נוספים בהארכה הדרומית של הקו האדום, עם השלמת העבודות בצומת אורה והגעת הקו ליעדו הסופי, מגדל האשפוז בבית החולים הדסה עין כרם.

במקביל להארכת הקו האדום, מתקדמות ברחבי העיר העבודות על שני קווים נוספים, הקו הירוק והקו הכחול, שיתחילו לפעול עד סוף העשור. הקו הירוק של הרכבת הקלה יחבר את שכונת גילה בדרום העיר, דרך מלחה, גבעת רם והכניסה לעיר, אל בר אילן והר הצופים.

הקו הכחול יחבר בין שכונת רמות שבצפון העיר, דרך הר חוצבים, מרכז העיר ושכונת תלפיות, לבין שכונת גילה שבדרומה. הקו מצוי בשלבים האחרונים של המכרז. חלקו הדרומי צפוי להתחיל לפעול במהלך שנת 2028, והקו המלא בשנת 2030.

ראש עיריית ירושלים משה ליאון ושרת התחבורה מירי רגב בנסיעת מבחן ראשונה במקטע החדש של הקו האדום של הרכבת הקלה בירושלים, 16 בינואר 2023 (צילום: סיון שחור, לע"מ)
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ושרת התחבורה מירי רגב בנסיעת מבחן של הקו האדום, 16 בינואר 2023 (צילום: סיון שחור, לע"מ)

השרה רגב מסרה בתגובה: "אני מתחייבת לעשות הכול כדי להמשיך ולשפר את שירותי התחבורה הניתנים לתושבי עיר הבירה שלנו. פתיחת מקטע נוסף של הקו האדום היא הזדמנות משמחת עבורי לשוב ולהדגיש עד כמה כולנו כאן במשרד התחבורה מחויבים לפיתוח הרכבת הקלה והתחבורה הציבורית בירושלים.

"הגעת הקו האדום לבית החולים הדסה עין כרם היא בשורה אדירה לתושבי ירושלים וישראל כולה. ירושלים היא פורצת דרך בתחבורה הציבורית הקלה, ומהווה מודל לחיקוי ומקור השראה לשאר המטרופולינים של ישראל. אני מבטיחה שכך זה יימשך גם בעתיד!"

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.