JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אלהרר: נחרים את דיוני ועדת החוקה - לא נשתף פעולה עם ההצגה של שמחה רוטמן | זמן ישראל

אלהרר: נחרים את דיוני ועדת החוקה - לא נשתף פעולה עם ההצגה של שמחה רוטמן

הקואליציה תמשיך לקדם השבוע במהירות בוועדת החוקה את הרפורמה במערכת המשפט ובאופוזיציה זועמים על ההליך המזורז שנעשה תוך הפרה של נהלים הנהוגים בוועדה. היום אמור לעלות חוק יסוד השפיטה, וזאת בטרם התקבלה חוות הדעת של הייעוץ המשפטי של הכנסת לנוסח.

בהודעה משותפת של חברי הוועדה מסיעות האופוזיציה לקראת הדיונים הקרובים נכתב:

"אנו חברי ועדת החוקה מסיעות האופוזיציה לא נשתתף בדיוני הסרק הלא דמוקרטיים שנקבעו בועדה בנושא חוק יסוד השפיטה. זאת משום שהדיונים מתקיימים ללא חומר רקע מקצועי נאות וללא חוות דעת משפטית בניגוד גמור לנוהג ולנוהל בכנסת בכלל ובוועדת החוקה בפרט, ותוך התעלמות בוטה מהייעוץ המשפטי של הכנסת.

התנהלותו של יו"ר ועדת חוקה ח"כ רוטמן מבטאת אחד לאחד את הכוונות שלו, של השר לוין, ושל רה"מ נתניהו ביחס למערכת המשפט כולה – שיבוש סדרי הדמוקרטיה והשתקת קולם של היועצים המשפטיים ושל השופטים.

ח"כ רוטמן הצהיר במפורש שקידום הצעת חוק יסוד השפיטה מטעם הוועדה נועד לעקוף את הצורך בהצגת חוות דעת של הייעוץ המשפטי לממשלה ביחס להצעה של השר לוין ובפרסום תזכיר החוק להערות הציבור.

אנחנו, חברי הוועדה מכל סיעות האופוזיציה, לא נסכים לשמש תפאורה למראית העין של "דיון רציני" ולא נהיה שותפים להליכי חקיקה חפוזים שרומסים את הנוהג בכנסת ושיובילו לתוצאות הרסניות.

כל עוד לא תונח בפנינו חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לכנסת ולא יובטחו הליכי דיון נאותים לא ניטול חלק בדיונים בהצעת חוק יסוד השפיטה."

הבוקר כותבת קארין אלהרר: "האופוזיציה תחרים
את כל הדיונים בוועדת החוקה עד שתונח בפנינו חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לכנסת ויובטחו סדרי דיון נאותים. יועצים משפטיים הם לא תפאורה. לא נשתף פעולה עם ההצגה של שמחה רוטמן כאילו מתקיים דיון על הצעת החוק, כשבפועל הייעוץ המשפטי ממודר. לא נשתף פעולה עם הנסיון שלהם לרמוס את הדמוקרטיה".

שמחה רוטמן בישיבתה של ועדת החוקה, חוק ומשפט, 17 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
שמחה רוטמן בישיבתה של ועדת החוקה, חוק ומשפט, 17 בינואר 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

יואב סגלוביץ' כתב: "יחד עם חברי לאופוזיציה בוועדת חוקה, לא אשתתף בדיון בנוגע לחוק יסוד השפיטה לאור ההתנהלות של יו"ר הועדה רוטמן שמנהל דיונים עקרים על הצעת חוק שנחזית כהצעת חוק של הוועדה ללא התייחסות יועמ"ש הועדה. מדובר בהליך בלתי תקין. לא נשתתף בהצגה של יו"ר הועדה עד שתונח התייחסות הייעוץ המשפטי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.