JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו: מצפה מראשי האופוזיציה לעצור את ההסתה נגדי | זמן ישראל

נתניהו: מצפה מראשי האופוזיציה לעצור את ההסתה נגדי

ראש הממשלה נתניהו בפתח ישיבת הממשלה:

"בתחילת דבריי אני מבקש לשלוח תנחומים למשפחתו של יו"ר הכנסת לשעבר, שבח וייס ז"ל. שבח היה נציג נאמן של שורדי השואה ושל עם ישראל. אני לא תמיד הסכמתי איתו, אבל תמיד הערכתי אותו. הערכתי את מחויבותו שלו לאזרחי ישראל, לתקומת עמו, למדינת ישראל ובייחוד להנצחת זיכרון השואה. הוא היה מחויב לזה בכל נימי נפשו. יהי זכרו ברוך.

הממשלה תשלים היום את הקמתו של יישוב חדש – היישוב "חנון" בעוטף עזה. אנחנו החלטנו על הקמתו בזמן הממשלה הקודמת שלנו, והיום אנחנו משלימים את ההקמה ע"י תקצוב התכנון של היישוב, ובכך אנחנו מוציאים את הקמת היישוב אל הפועל. הקמת היישוב היא עדות נוספת לחוסן של עוטף עזה ולעוצמתה של מדינת ישראל עם כל האיומים, מול טפטוף כזה או אחר שאנחנו מגיבים עליו בעוצמה. אנחנו רואים שאנשים מדברים בהחלטות שלהם לבוא ולהתיישב בעוטף עזה ולהקים יישובים חדשים באזור. אנחנו גאים לבנות את ארץ ישראל ואנחנו גאים לחזק את ההתיישבות בכל חלקיה.

אני חזרתי לפנות בוקר מביקור מדיני חשוב בצרפת. במהלך הביקור נפגשתי עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. במרכז שיחתנו הארוכה, אני חייב להגיד, עמדה המטרה המשותפת שלנו – להיאבק בניסיון של איראן להשיג נשק גרעיני וארסנל גרעיני. הדבר הזה נמצא בקירוב עמדות שאני לא זוכר כמוהו מזה זמן רב. אירופה זזה יותר לעמדה של ישראל, לא עמדה זהה, אבל העמדות הרבה יותר קרובות, כפי שגם נוכחנו בביקורים של ג'ק סאליבן ומזכיר המדינה בלינקן בעניין של איראן.

במסגרת הביקור אני נפגשתי גם עם כ-60 נציגים של הקהילה העסקית ובעלי קונצרנים מצרפת. ההון המשותף שלהם מוערך במיליארדים רבים.שמעתי מסר אחד ברור: 'אנחנו רוצים להגדיל את ההשקעות שלנו בישראל'. זה נאמר על ידי כל אחד ואחת שהיו שם. אני חוזר ואומר היום מה שאמרתי פעמים רבות בצמתים אחרים לכל מיני אנשים שכפרו באמירה הזאת ששמעתי מהמשקיעים שאני אומר לכם גם היום – כלכלת ישראל חזקה ולאורך זמן היא תמשיך להתחזק. מי שישקיע בישראל – ירוויח.

במקביל, בשבוע שעבר חנכתי עם נשיא צ'אד, שהגיע לישראל, את שגרירות צ'אד בישראל. צ'אד היא מדינה מוסלמית גדולה במרכז אפריקה. היא מהווה תוספת חשובה להסכמי אברהם שהבאנו. אנחנו ממשיכים לפעול להגדיל ולהעמיק את מעגל השלום סביבנו.

בזמן שאנחנו מזניקים את ישראל בתחום המדיני והכלכלי, אנחנו פועלים גם כמובן בתחום הביטחוני. אני משבח את כוחות הביטחון על סיכול של שני פיגועים קשים שתוכננו לימים הקרובים. הפעולות הללו הצילו חיים רבים. בנוסף אני משבח את שב"כ וצה"ל על המבצע ביריחו, במהלך המבצע הזה נתפסו מחבלים שהיו מעורבים בפיגועי טרור נגד ישראלים. המדיניות שלנו ברורה: אנחנו פועלים בכל מקום ובכל האמצעים כדי לסכל טרור ולפגוע במי שמתכנן לפגוע בנו.

ודבר אחרון, אני מצפה מראשי האופוזיציה לפעול להרגעת הרוחות בעם. בראש ובראשונה לעצור את ההסתה הפרועה שמשתוללת נגדי, נגד משפחתי, נגד שרי הממשלה ונגד חברי כנסת מובילים. אנחנו ראינו אתמול איום מפורש לרצח ראש ממשלה בישראל. האיום הזה פורסם שחור על גבי לבן בפייסבוק. הוא הגיע מדמות מובילה בהפגנות נגד הממשלה. האיום הזה הוא תוצאה ישירה של הסתה חסרת אחריות שמקבלת רוח גבית וגיבוי ולפעמים אמירות מפורשות מהאופוזיציה. אסור לעבור על כך לסדר היום. אני דורש מראשי האופוזיציה לגנות את ההסתה ולהוקיע את המסיתים. אנחנו יודעים שאפשר להתווכח על מה באמת מסכן את הדמוקרטיה, אבל קריאות מפורשות לרצח, לרצח פוליטי, זה לא דבר שנתון לוויכוח – זאת סכנה אמיתית לדמוקרטיה שכולם צריכים לצאת נגדה בתוקף".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.