JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בן גביר: "גופי החירום והביטחון לא ערוכים בצורה מספקת לתרחיש של רעידת אדמה" | זמן ישראל

בן גביר: "גופי החירום והביטחון לא ערוכים בצורה מספקת לתרחיש של רעידת אדמה"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קיים היום (שלישי) דיון בנושא מוכנות המשרד לביטחון לאומי לרעידות אדמה, בהשתתפות מפכ"ל המשטרה, נציב כבאות והצלה, ונציגי פיקוד העורף, רשות חירום לאומית (רח"ל), מגן דוד אדום, משרד הפנים והמטה לביטחון לאומי.

בדיון הוצגה לשר היערכות משרדי הממשלה וגופי החירום וההצלה לתגובה ראשונית בעקבות רעידת אדמה, ובין היתר הוצגו תרחישי הייחוס, תפיסת ההפעלה, מוכנות הרשויות המקומיות והמענה הרפואי בעת הצורך.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בדיון בנושא מוכנות המשרד לרעידות אדמה, בהשתתפות מפכ"ל המשטרה, נציב כבאות והצלה, ונציגי פיקוד העורף, רשות חירום לאומית (רח"ל), מגן דוד אדום, משרד הפנים והמטה לביטחון לאומי, 7 בפברואר 2023
בן גביר בדיון בנושא מוכנות המשרד לרעידות אדמה, בהשתתפות מפכ"ל המשטרה, נציב כבאות והצלה, ונציגי פיקוד העורף, רשות חירום לאומית (רח"ל), מגן דוד אדום, משרד הפנים והמטה לביטחון לאומי, היום

בן גביר: "הדיון שקיימנו הערב מעלה שגופי החירום והביטחון של מדינת ישראל אמנם התקדמו משמעותית אך עדיין לא ערוכים בצורה מספקת לתרחיש של רעידת אדמה. יש חוסר משמעותי במשאבים וביכולות של משרדי הממשלה ויחידות החירום והחילוץ של מדינת ישראל לטיפול באירועי חירום מן הסוג הזה. אקיים דיון דחוף בעניין יחד עם שרי הממשלה האמונים על התחומים הללו ועל גופי החירום של מדינת ישראל, כדי להיערך בצורה מיטבית לאירועים הללו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.