JavaScript is required for our website accessibility to work properly. התנועה לאיכות השלטון בעתירה דחופה לבג"ץ: דורשת להוציא את נתניהו לנבצרות לאלתר | זמן ישראל

התנועה לאיכות השלטון בעתירה דחופה לבג"ץ: דורשת להוציא את נתניהו לנבצרות לאלתר

התנועה לאיכות השלטון עתרה היום (חמישי) לבג"ץ, על מנת שיקבע כי נתניהו מפר את הסכם ניגוד העניינים שנערך לו, ועליו לצאת לנבצרות. התנועה טוענת בעתירתה כי: "על אף שבית המשפט הנכבד סבר בעבר – ולאור התחייבותו המפורשת של נתניהו כי ניתן להעלות על הדעת מצב בו נאשם בפלילים מכהן כראש הממשלה, הרי שבאה המציאות הכאובה וטפחה על פנינו, עת נוכחנו לראות כיצד ראש הממשלה הנאשם מוביל בימים אלו מהלך דורסני ומהיר של פגיעה אנושה במערכת המשפט ובמערכות אכיפת החוק בישראל".

התנועה לאיכות השלטון עתרה בעבר לבג"ץ נגד כהונתו של נתניהו כראש ממשלה תחת כתבי אישום, ובג"ץ הכריע שנתניהו יהיה כפוף להסדר ניגוד עניינים שיחתם מולו. לאחרונה הורתה היועצת המשפטית לממשלה לנתניהו שלא לעסוק כלל ברפורמה המשפטית בשל ניגוד העניינים, אולם ניכר שנתניהו אינו חדל מכך כלל.

בהמשך לכך, עתרה היום (חמישי) התנועה לבג"ץ, וביום שני בשעה 12:000 תערוך הפגנת ענק מול הכנסת בעת ההצבעה על השלב הראשון בהפכיה המשטרית- שינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים.

עו"ד דר' אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון: "נתניהו הוכיח שהוא אינו מסוגל לנתק בין ענייניו המשפטיים לבין ניהול המדינה, ומנסה למוטט את המבנה הדמוקרטי של מדינת ישראל גם במחיר של חורבן הבית השלישי. נתניהו וממשלתו אינם כשירים לנהל את המדינה, פוגעים פגיעה חמורה בדמוקרטיה וגוררים את כולנו לתהום של דיקטטורה פאשיסטית, בכדי לחלץ אותו ממשפטו.
למדינת ישראל מגיע ראש ממשלה שישרת אותה ולא את עצמו, ועל כן אך הגיוני שנתניהו יצא לנבצרות עכשיו, עוד בטרם יספיק להחריב את הבית". אני שב וקורא לכל מי שהדמוקרטיה הישראלית יקרה לליבו וכל מי שכמוני חושש שהחזון של אבותינו יורד לטמיון, לבוא להפגין איתנו ביום שני מול הכנסת ולעצור את ממשלת החורבן".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.