היום אמורה לעלות להצבעה לקראת קריאה ראשונה הצעת החוק לתיקון חוק יסוד החקיקה – ההפיכה המשטרית. יו"ר ועדת החוקה, שמחה רוטמן, הודיע אתמול כי החקיקה תתחיל ב-9:30.
גם אמש, לאחר שנשיא המדינה, יצחק הרצוג, קרא לעצור את חקיקת הבזק ולפתוח בהידברות כדי לבצע את ה"רפורמה" בהסכמה רחבה, שר המשפטים יריב לוין ויו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן, המובילים את הליך החקיקה, הודיעו כי ימשיכו בו כמתוכנן.
שר המשפטים לוין אמר אמש בתגובה לדברי רוטמן: "נאום נשיא המדינה התקיים בשעה שהשתתפתי בדיון בקבינט המדיני-ביטחוני, רק לאחר הדיון יכולתי לשמוע בקשב רב את דבריו. יש בהצעתו מרכיבים חיוביים, ויש בה גם מרכיבים שמנציחים את המצב הלא תקין הקיים.
"כפי שאמרתי לכל אורך הדרך, אני מוכן ומעוניין לקיים הידברות אמיתית עם חברי אופוזיציה שיסכימו לכך, וכדאי להתחיל בהידברות זו מיד".
אבל באותה נשימה לוין אמר: "על מנת שההידברות לא תהפוך לאמצעי לגרירת רגליים כדי לעכב ולמנוע רפורמה מהותית ומשמעותית במערכת המשפט, אין לקשור בין ההידברות והתקדמות הליכי החקיקה. לצד קידום החקיקה יש לכולנו מספיק זמן כדי שנוכל להידבר ולהגיע להבנות טרם הקריאה השנייה והשלישית".
אתמול פורסמו הערכות שונות שיוחסו ל"גורם פוליטי בכיר מאוד" – לעתים, שם קוד לנתניהו, לפיהן "ההצבעות הראשונות על התוכנית, שהיו אמורות להתקיים במליאה מחרתיים, יידחו כנראה ליום שני הבא".
ראשי סיעות האופוזיציה – יאיר לפיד, בני גנץ ומרב מיכאלי – הגיבו אתמול בחיוב להצעת הפשרה של הרצוג, וכינו אותה "בסיס טוב למשא ומתן" אך הדגישו כי התנאי למשא ומתן הוא עצירת הליך החקיקה".
גם הבנקים הודיעו כי הם תומכים ביוזמת הנשיא. בהודעה משותפת מטעם יושבי ראש ומנכ"לי הבנקים של הפועלים, לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי נמסר: "אנו תומכים ביוזמת הנשיא וקוראים לביצוע רפורמה במערכת המשפט בהידברות ובהסכמה רחבה, כך שתשמור על אחדות העם ותבטיח שמירה על ישראל יהודית ודמוקרטית והמשך שגשוג של כלכלתה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו