מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק מבקר המדינה (תיקון – הגנה על חושפי שחיתויות במשטרת ישראל (התשפ"ג-2022 של חבר הכנסת מירב בן ארי. 33 חברי כנסת תמכו בהצעה והיא תועבר לוועדה לביקורת המדינה להמשך הדיון.
מוצע להרחיב את סמכות המבקר, כנציב תלונות הציבור, המאפשרת לו להוציא צו כדי להגן על זכויות עובד, במטרה למנוע את פיטוריו בגין חשיפת שחיתויות ומקרים נוספים המנויים בחוק, כך שתחול גם על משטרת ישראל.
בדברי ההסבר נכתב: "חוק מבקר המדינה קובע כי בסמכות המבקר, כנציב תלונות הציבור, להוציא צו כדי להגן על זכויות עובד, במטרה למנוע את פיטוריו בגין חשיפת שחיתויות ומקרים נוספים המנויים בחוק. החוק מחריג מסמכות המבקר לעניין זה את המשטרה.
מוצע לשנות מצב זה ולהרחיב את סמכות המבקר במקרים אלו גם למשטרה, בעיקר לנוכח הפרסומים האחרונים בכלי התקשורת לפיהם המשטרה הפעילה רוגלות כנגד אזרחים ישראלים ללא הסמכה מפורשת בחוק."
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו