JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד לארגוני הנשים: הן תמיד הראשונות להיפגע | זמן ישראל

לפיד לארגוני הנשים: הן תמיד הראשונות להיפגע

ראש האופוזציה ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד במפגש עם ארגוני הנשים הבוקר:

"ישראל תפסיק להיות דמוקרטיה ליברלית. הציבור הראשון שיפגע הוא הנשים, מפני שהן תמיד הראשונות להיפגע"

ראש האופוזציה יאיר לפיד כינס הבוקר את מנהיגות ארגוני הנשים בישראל לישיבת חירום בנושא המאבק נגד המהפכה המשפטית. במפגש השתתפו בכירות המפלגה, חברות הכנסת אורנה ברביבאי, מירב כהן ומירב בן ארי וכן נעמה שולץ מנכ"לית משרד רה"מ לשעבר, ראש מטה ראש האופוזיציה גילי האושנר ויועצת מיוחדת לראש האופוזיציה תמי נשיא.

במהלך המפגש סקרו המשתתפות את השפעות הרמפורמה על כלל תחומי החיים: כלכלה, רווחה, שוק העבודה, זכויות, היבטים נפשיים ועוד.

ראש האופוזציה יאיר לפיד: "מעולם לא הייתי מודאג כמו שהייתי מודאג עכשיו. אם המהלכים שמתכננת הקואליציה יצאו לפועל – ישראל תפסיק להיות דמוקרטיה ליברלית. הציבור הראשון שיפגע הוא הנשים, מפני שהן תמיד הראשונות להיפגע.

על פי כלכלנים רבים אנחנו נמצאים על סף משבר כלכלי חמור בעקבות מהלכי הקואליציה וגם בהיבט הכלכלי – הנשים הראשונות שישלמו מחיר, מפני שזה מה שקורה תמיד במשברים כלכליים.

לנשים יש כח עצום ואני מאמין שהנשים צריכות להיות אקטיביות במאבק. הולך ליפול על ראשנו משהו נורא ואנחנו צריכים לפעול יחד לעצור את זה"

בפגישה השתתפו:
‎הדס דניאלי ילין וטל הוכמן משדולת הנשים, מאיה הלר, עפרה אש ומור יהלום מפורום דבורה, מזל שאול מארגון כ"ן, יו"ר ויצ"ו אניטה פרידמן, ליאת קליין מארגון קולך, יעל חסון ממרכז אדווה, מורן זך קצנשטיין – בונות אלטרנטיבה, אורית סוציליאנו מאיגוד מרכזי הסיוע, חגי בכור מרוח נשית, אלה אלון מאיתך מעכי, פנינה עומר מיד לאישה, ציפי בלומנטל ארגון נבחרות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.