JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צה"ל ומג"ב יתגברו הבוקר את יו"ש | זמן ישראל

צה"ל ומג"ב יתגברו הבוקר את יו"ש

צה"ל ומג"ב ישלימו הבוקר את תגבור אזור יהודה ושומרון בשני גדודים, ארבע פלוגות מג"ב ויחידות מיוחדות.

לפי הנחיית הרמטכ"ל הרצי הלוי, יימשך המצוד אחר המחבל שרצח אתמול שני צעירים בחווארה. ובמקביל יפעלו כוחות הביטחון לסיכול פשיעה לאומנית ומניעת חיכוך בין ישראלים לפלסטינים באזור. בעקבות הפוגרום שאירע בחווארה לאחר הפיגוע, בו נהרג פלסטיני והוצתו עשרות בתים.

שב"כ הקים חדר פיקוד מיוחד שמרכז את המודיעין והפעילות הנרחבת על מנת להגיע למחבל היורה. לפי דיווחים פלסטינים נאספו מצלמות בצירים המובילים כדי להתחקות אחר נתיבי המילוט שלו. מטרתם הייתה לחשוף את מקום המסתור שלו עוד לפני עלות השחר כדי למנוע ממנו לרדת למחתרת, וההערכה היא שציר הבריחה היה מתכונן היטב או שהוא ביצע את הפיגוע אחרי מארב ממושך.

המאמץ השני לסכל פשיעה לאומנית החל כבר במהלך הלילה ויוגבר היום אחרי ההלווית הנרצחים בהר הרצל בירושלים.

גורם צבאי שצוטט באתר וואלה אמר "כל האירועים הללו מתנהלים ללא תיאום ביטחוני, ועדיין שוטרים פלסטינים מנעו את הצתת קבר יוסף למרות שהתקדמה תהלוכה לעבר המתחם ובה צעירים אלימים במיוחד שהשליכו בקבוקי תבערה. לא צריך יותר מדי כדי להבעיר את האזור כולו. הדלק כבר נשפך על הכביש תרתי משמע. המשימה העיקרית ביממה הקרובה יהיה להרגיע את הרוחות ולסכל פיגועים בהשראה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.