מליאת הכנסת אישרה את ההצעה לתיקון תקנון הכנסת אשר קובע כי על הכנסת לבחור בתוך ארבעה חודשים מיום כינונה את נציגיה לוועדות הבחירה והמינוי לוועדות לבחירת שופטים, דיינים וקאדים. כעת, לפי ההצעה, תינתן הארכה של שלושה חודשים נוספים, כך שהמועד האחרון לבחירת נציגי הכנסת בוועדות אלו יהיה ב-15 ביוני, שבעה חודשים ממועד תחילת כהונתה. 51 חברי כנסת תמכו בהצעה לעומת 47 שהתנגדו.
בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "הסיבה לתיקון המוצע היא הדיונים המתקיימים בימים אלה בוועדת החוקה, חוק ומשפט בהצעת חוק מטעמה הכוללת תיקונים שונים לחוק יסוד השפיטה, ובהם שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.
על מנת לאפשר לוועדת החוקה להשלים את דיוניה, ולהימנע ממצב שבו הכנסת תבחר את נציגיה לפרק זמן קצר, מוצע לדחות את המועד האחרון לבחירת נציגי הכנסת בוועדות הבחירה והמנוי השונות בשלושה חודשים נוספים".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו