הנשיא יצחק הרצוג כותב:
מחר נקרא בבית הכנסת את פרשות ויקהל-פקודי, שנפתחות בפסוק "ויקהל משה את כל עדת בני ישראל". לפני הקמת מקדש, לפני עבודת האל, לפני הפסגה הרוחנית הבאה, יש לעשות דבר אחד בלבד, חשוב והכרחי – להקהיל את כל העם. את כולו. כאיש אחד בלב אחד.
הימים האלה מאתגרים את האחדות והלכידות הישראלית. שולחן השבת הפך לזירת מאבק, קבוצות וואטסאפ רוויות במסרים של שנאה, חברי נפש הופכים ליריבים. האלימות הפיזית והמילולית שהולכת וגואה מכל עבר, במרחב הציבורי ובזה המקוון מדאיגה את כולנו ומאיימת עלינו. כתובות נאצה על ביתו של שר בישראל, ובמיוחד כשהוא בשעתו הקשה – מתאבל על אביו שהלך לעולמו לפני ימים ספורים – הן מחזה מעורר חלחלה. אני מגנה זאת בתקיפות.
כבר אמרתי השבוע שהצדדים למחלוקת הקורעת את העם הם אוהבי העם והמדינה. אמשיך לעשות כל שביכולתי לטובת הידברות והסכמות בדרך לפתרון השבר העמוק בו אנו נתונים. ומי ייתן שכדברי הרב קוק "נשוב להיבנות והעולם עמנו יבנה על ידי אהבת חינם".
שבת שלום.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו