JavaScript is required for our website accessibility to work properly. רייטן: זה מה שמעניין אותם - השתלטות פוליטית על הוועדה | זמן ישראל

רייטן: זה מה שמעניין אותם - השתלטות פוליטית על הוועדה

ח"כ אפרת רייטן כותבת הבוקר על רקע הודעת ראשי הקואליציה: "השתלטות פוליטית על הוועדה לבחירת שופטים ע"י מי שמואשם בפלילים וחבריו אין לה אח ורע בעולם והיא הדיקטטורה והשחיתות מפניה הזהרנו. זה מה שענין אותם מההתחלה- לשלוט בשופטים. ממשלה מושחתת ודיקטטורית. קוראת לחברי לא ליפול למניפולציות השקופות האלה".

ח"כ טלי גוטליב לא מרוצה:

ח"כ ולדימיר בליאק כותב: "המואשם בשחיתות והעבריינים המורשעים רוצים ראשית להשתלט על הוועדה למינוי שופטים, למנות שופטים פוליטיים ואז צעד אחד צעד למחוק כל סממן של הדמוקרטיה בישראל ולהפוך אותנו למדינה מושחתת ומצורעת בעולם. לא יקרה. קומו, תפגינו, תשביתו, תשמיעו קול. אסור לוותר לעבריינות ולשחיתות".

יֿו"ר העבודה מרב מיכאלי: "השתלטות על הועדה לבחירת שופטים היא הכנסת צלם להיכל הדמוקרטיה – אסור ליפול בספין הלילי של הליכוד.
אין כאן לא "פשרה" ולא "ריכוך". זו הייתה המטרה הראשונית מתחילת הדרך. האבן הראשונה בחומת הדמוקרטיה שהם מנסים להפיל. אסור לעצור את המחאה. אסור לאפשר את ההשתלטות העוינת הזו".

ח"כ גלעד קריב: "ההצעה שהונחה על ידי ח"כ רוטמן היא גרסה נוספת של ההשתלטות העוינת על ביהמ"ש העליון. ההצעה תעניק למפלגות קיצוניות שליטה של ממש על המינויים לעליון ותהפוך אותו לזירת קרב פוליטית. על ראשי מפלגות האופוזיציה להודיע שאם חקיקה זו אכן תושלם עד חג הפסח, לא תתקיים הידברות ביתר הנושאים. מי שמבקש להשתלט בכוחניות על בית המשפט העליון ולרמוס את האופוזיציה ואת שופטי ביהמ"ש העליון מכריז על עצמו כבריון פוליטי. עם בריונים פוליטיים אי אפשר לנהל משא ומתן".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.