אהרן ברק אמר בריאיון להארץ "זו זכותם של האנשים להפגין מול ביתי. כתבתי בפסקי דין שזכות ההפגנה היא גם להפגין מול הבית הפרטי של איש ציבור. הם רואים בי איש ציבור וזה בסדר מבחינתי".
ברק אמר: "יאמר לזכותו של יריב לוין שבגללו סוף כל סוף יש שיח רציני בחברה הישראלית על תפקיד בית המשפט, על הצורך בביקורת שיפוטית ועל הגבולות של הביקורת השיפוטית. הדברים האלה ראויים לדיון ואני מקווה שהשיחות שמתקיימות בבית הנשיא יביאו להסכמה. לפתרונות בסוגיות החוקתיות האלה אי אפשר להגיע רק כי הרוב או המיעוט חושב שהם נכונים. צריך להתפשר והפשרות צריכות להיות סבירות ומידתיות".
ברק אמר כי אין לעשות פשרה על הרכב הוועדה למינוי שופטים ושיטת הסניוריטי.
"אני מקווה שהמשא ומתן בבית הנשיא ינוהל בתום לב", הוא אומר. "אם הקואליציה אומרת שהיא רוצה להגיע להסכם, אין לי בשלב זה בסיס לומר שכל רצונה הוא לדחות בכמה שבועות את מימוש התוכנית. אולי אני טועה בעניין הזה".
הוא מבהיר: "השבועות הקרובים הם השבועות הקריטיים. אם לא תהיה הסכמה, המאבק יימשך. את עריצות הרוב אסור לאפשר".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו