JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יו"ר ועדת הכלכלה ביטן לאוצר: "לא נוותר על פתרון להקפאת העלייה במחירי מוצרי החלב" | זמן ישראל

יו"ר ועדת הכלכלה ביטן לאוצר: "לא נוותר על פתרון להקפאת העלייה במחירי מוצרי החלב"

יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן בדיון על עליית מחירי מוצרי החלב המפוקחים: "לא נוותר על פתרון שיקפיא את העלייה כבר עכשיו". ביטן הודיע שהוא מתכוון לכנס הוועדה שוב ביום חמישי וקרא לאוצר להכניס את היד לכיס ולמצוא פתרון. "מדובר בסך הכול ב־100 מיליון שקל שאפשר למצוא".

רכז כלכלה ותעשייה באוצר גל ברנס אמר בדיון כי לאחר שיח ארוך הושג אתמול הסכם עם נציגי הענף, שמקטין במחצית את העלייה הצפויה במחיר. הוא הסביר כי מאחר שמחיר המוצרים המפוקחים לא התעדכנו – נוצר חוב ליצרנים. הוא הוסיף כי ההסכם הוא לפרוס את תשלום החוב על פני שלוש שנים, כשבזמן הזה יתבצע טיפול בבעיות אחרות כדי להוזיל את המחיר.

בתגובה לכך אמר היו"ר ביטן: "תורידו את מחיר החלב, לא מעניין אותי איך. אני לא יודע מה תעשו, תעשו מה שאתם רוצים. אנשים לא יכולים לקנות מוצרים בעלייה כזאת".

ח"כ רון כץ אמר כי אם הדבר לא יטופל הוא יגיש הצעת חוק להורדת המחיר. ח"כ אלון שוסטר ציין כי יש היגיון בטיס האוטומטי של השינוי במחיר והוסיף כי הבעיה החלה כששר האוצר לשעבר משה כחלון הקפיא ב־2018 העלאה שהייתה צריכה להיות כבר אז – ונוצר חוב למחלבות.

מנכ"ל מועצת החלב איציק שניידר אמר כי הם מפסידים כרגע כסף על כל קרטון חלב – וההסדר שהושג יביא את המחלבות לאיזון, כשאת תשלום החוב הן הסכימו לדחות בכמעט ארבע שנים.

יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן בדיון על העלייה במוצרי החלב המפוקח, 1 במאי 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן בדיון על עליית מחירי מוצרי החלב, 1 במאי 2023 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.