ראש האופוזיציה יאיר לפיד פנה בפתיחת כנס הקיץ של הכנסת ליו"ר בית הנבחרים של ארה"ב קווין מקארתי ואמר: "נעשה ככל שביכולתנו כדי לוודא שישראל תישאר דמוקרטיה תוססת".
הנאום המלא של יו"ר האופוזיציה:
"אדוני יושב ראש בית הנבחרים קווין מקארתי, טוב לראות אותך שוב בירושלים. אתה חבר אמת של מדינת ישראל כבר הרבה מאוד שנים. אנחנו יודעים שהמחויבות שלך למדינת ישראל עמוקה ורגשית. חברות שמבוססת על ערכים משותפים: על אמונה בדמוקרטיה, באיזונים ובלמים, בהפרדת הרשויות ובשלטון החוק.
"הערכים האלה הם הסיבה שבגינה היחסים בינינו הם כל כך עמוקים. הם הסיבה שהיחסים מוערכים לא רק על־ידי הממשלות שלנו, אלא גם על־ידי הציבור הרחב. זאת הסיבה שבזכותה היחסים הם חוצי מפלגות, הם מעל הפוליטיקה, מעל הזמן, זאת הסיבה שבגינה חברי אמת של ישראל מבינים שישראל חייבת להישאר נושא דו־מפלגתי (בי־פרטיזני).
"היסודות האלה, הערכים המשותפים האלה, מאפשרים לנו לקדם את האינטרסים המשותפים שלנו. ישראל היא בעלת הברית הקרובה ביותר של ארה"ב, והחברה הנאמנה ביותר שלה.
"זה מה שמאפשר את שיתוף הפעולה הביטחוני הייחודי בינינו, את שיתוף הפעולה המודיעיני, את המחקר והפיתוח המשותפים ואת הקשרים הכלכליים והעסקיים הקרובים בינינו. יש לנו גם חזון משותף למזרח התיכון, כאזור שהגיע הזמן שיחיה בשלום עם יציבות, ביטחון ושגשוג.
"כבוד היו"ר, ללא קשר לחילוקי הדעות שיש לנו פה בבית – ויכול להיות ששמת לב שיש לנו – יש גם דברים שעליהם יש קונצנזוס בבית הזה: כולנו מסכימים שלאיראן אסור לפתח נשק גרעיני. כולנו מסכימים שמוכרחים לעבוד יחד אתכם כדי לוודא שהסיוט הזה לא יהפוך למציאות.
"לא רק תוכנית הגרעין של איראן מסוכנת, אלא גם העובדה שהיא מקדמת את הטרור בכל מקום שהיא מגיעה אליו. איראן מפרקת את המזרח התיכון. מנסה באופן אקטיבי להחליש ולהשמיד את ישראל דרך כוחות בסוריה, לבנון ועזה.
איראן גם ניסתה ומנסה לרצוח אמריקאים וישראלים. מה שעצר את איראן בעבר היו שיתופי פעולה גלויים וסמויים בין ארצות הברית וישראל. זה גם מה שיעצור אותה בעתיד.
"כולנו מסכימים שאת השלום בין ישראל לכל מדינות האזור צריך להעמיק ולהרחיב. 'הסכמי אברהם' ופורום הנגב מחזקים את מעמדה של ישראל באזור, וישראל חזקה הוא אינטרס אמריקאי. כבוד היו"ר, חברי, כשמנהיג אמריקאי מגיע לירושלים זאת הזדמנות עבורנו להגיד = תודה. הקונגרס הראה שוב ושוב את התמיכה הבי־פרטיזנית מקיר לקיר במדינת ישראל. אני בטוח שתחת הנהגתך זה יימשך.
"מהצד שלנו, אנחנו נעשה ככל שביכולתנו כדי לוודא שישראל תישאר דמוקרטיה תוססת, מקום עם חופש ביטוי, חופש דת, הגנה על מיעוטים, תקשורת חופשית, מערכת משפט חזקה ועצמאית. בקיצור – מדינה שארה"ב יכולה להמשיך לקרוא לה בגאווה חברה ובת ברית. בשם הכנסת ובשם האופוזיציה בישראל, תודה לך על הנהגתה של ארה"ב, תמיכתה של ארה"ב וחברותה של ארה"ב".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו