JavaScript is required for our website accessibility to work properly. השרים יאשרו הטבות בסך 200 מיליון שקלים בשנה למשרתי המילואים | זמן ישראל

השרים יאשרו הטבות בסך 200 מיליון שקלים בשנה למשרתי המילואים

שר הביטחון, יואב גלנט, הציג היום (ראשון), יחד עם ראש אגף כוח האדם יניב עשור וראש האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון אייל הנס, את ההטבות שגובשו במשרדו למען מערך משרתי המילואים.

ההטבות, שיובאו בקרוב לאישור ועדת השרים למערך המילואים, ובהמשך לאישור הממשלה, נאמדות בסכום של מאתיים מיליון שקלים בשנה. מטעמו של גלנט נמסר שמדובר בסדר גודל של פי 15 מאלו שניתנו לאורך השנים האחרונות. עוד נמסר שלראשונה תורחב יריעת ההטבות לכלל משרתי המילואים הפעילים.

במסגרת התקציב שהוקדש להטבות, יגדל שיעור ההנחה בארנונה מ-5% ל-15% עבור כל משרתי המילואים הפעילים. בנוסף, יינתנו 10% הנחה בתשלום חשבון החשמל.

עבור המשרתים שיבצעו חמישה ימי מילואים ומעלה בחודשים יולי-אוגוסט, תוענק הנחה של 1,500 ש"ח למשפחה עם ילדים עד גיל 16 לטובת סבסוד קייטנות.

לצד הטבות אלו, יוכפל תקציב מועדון בהצדעה, מ-16 מיליון ש"ח בשנה ל-32 מיליון. התקציב יאפשר לאגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון להרחיב משמעותית את פעילות בהצדעה, ולהוסיף הנחות והטבות ייחודיות למשרתי המילואים. (משנת 2010 לא נרשמו תוספות לתקציב בהצדעה).

בהמשך, יובאו לאישור הממשלה הטבות נוספות בשיתוף עם משרדי ממשלה נוספים, בתחומי החינוך, התרבות והספורט, השיכון והבינוי ועוד.

גלנט אמר על הצעד: "אנחנו מביאים הבוקר החלטה היסטורית למען מערך המילואים. משרתי ומשרתות המילואים הם נבחרת המייצגת את עם ישראל, גם במלחמות וגם בתקופות שביניהן, ועל כך אנו צריכים לתגמל אותם בהתאם. משרתי המילואים מהווים נכס ייחודי ונוטלים תפקיד מכריע בתפיסת הביטחון שלנו וביכולת של צה"ל לממש את ייעודו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.