JavaScript is required for our website accessibility to work properly. באישור גלנט: הישיבה בחומש הועברה למיקום חדש במבצע לילי | זמן ישראל

באישור גלנט: הישיבה בחומש הועברה למיקום חדש במבצע לילי

תלמידי ישיבת חומש התמקמו הלילה במבנים כמה מאות מטרים מהמקום שבה ישבו עד היום בשומרון, כחודשיים לאחר שעבר החוק לביטול ההתנתקות.

ב-ynet מדווחים כי המבצע יצא לפועל רק לאחר שהתקבל אישור משר הביטחון יואב גלנט והשר סמוטריץ'.

על פי ההודעה שנשלחה מחומש "במבצע חשאי לאורך הלילה תלמידי ישיבת חומש מיקמו את הישיבה במקומה הקבוע באדמות המדינה. צעד נוסף בדרך להסדרה המלאה של ישיבת חומש. בסיום העבודות לפנות בוקר הגיע ראש מועצת שומרון יוסי דגן וקבע מזוזה בכניסה לבית המדרש. דגן: "רגע היסטורי – צעדים ספורים מתיקון העוול הנורא של הגירוש בחומש".

עוד נמסר כי במבצע שהתאפשר בעזרת תרומות מהארץ ומהעולם השתתפו תלמידי ישיבת חומש ומתנדבים שהגיעו לסייע.

בסיום העבודות לפנות בוקר הגיע ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן למקום קבע מזוזה בכניסה לבית המדרש של הישיבה ובירך:
"רגע היסטורי – צעדים ספורים מתיקון העוול הנורא של הגירוש בחומש, מאז הגירוש אנו פועלים ביום ובלילה כדי לתקן את העוול שהוא לא רק אישי כלפי המגורשים אלא כלפי עם ישראל כולו. לפני כחודשיים הכנסת הסירה באופן ממלכתי את אות הקין של הגירוש מספר החוקים של מדינת ישראל. וזהו צעד נוסף בדרך לתיקון המלא, עוד נגיע לגנים כדים ושא-נור, עם ישראל מרים היום את הראש".

מנכ"ל ישיבת חומש שמואל וונדי הוסיף "ב"ה התקדמנו הלילה עוד צעד לקראת ההסדרה המלאה של ההתיישבות והישיבה בחומש. אנחנו מודים לכל התורמים והמתנדבים ולכל העוסקים במלאכה לאורך כל השנים, שסייעו להגיע לרגע הזה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.