JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יו"ר ועדת הכלכלה ביטן: הציג חבילת חוקים לטיפול ביוקר המחייה שיוגשו בתחילת השבוע הבא | זמן ישראל

יו"ר ועדת הכלכלה ביטן: הציג חבילת חוקים לטיפול ביוקר המחייה שיוגשו בתחילת השבוע הבא

יו"ר ועדת הכלכלה ביטן הציג חבילת חוקים לטיפול ביוקר המחייה שיוגשו בתחילת השבוע הבא ואמר: נתנו לאוצר צ'אנס לטפל ביוקר המחייה וזה לא קרה אז אנחנו חופשיים לעשות מה שאנחנו חושבים.

הדברים נאמרו בישיבה נוספת שקיימה היום ועדת הכלכלה בנושא יוקר המחייה, בהמשך לסדרת הדיונים בנושא שמקיים היו"ר ביטן מאז שנכנס לתפקידו. בפתח הדיון בירך היו"ר ביטן את ההחלטה של ראש הממשלה להקים ועדת שרים בראשותו למלחמה ביוקר המחייה, והזכיר כי הוועדה היא זו שהעלתה את הנושא על סדר היום בחודשים האחרונים.

הוא הוסיף: "זה לא תפקיד ועדת הכלכלה לעשות את המלחמה הזו ולחוקק חוקים, זה התפקיד של הממשלה, של שר האוצר, ראש הממשלה ושר הכלכלה. אנחנו עדיין לא רואים הצעות שנלחמות בבעיה עכשיו ושיכולות להפחית מחירים כרגע. זה שרוצים להילחם במונופולים זה חשוב מאוד, המלחמה ביוקר המחיה היא ארוכת טווח ומשפיעה לאט לאט, אבל אני ביקשתי משר האוצר לעצור את עליית מחירי מוצרי החלב המפוקחים והזהרתי שאם זה לא יקרה זה יוביל לעליית מחירים גדולה וזה מה שקרה.

"אז כמו שהבטחנו, בתחילת השבוע הבא נגיש הצרות חוק שהראשונה בהן להשוואת מע"מ על במזון ל-OECD עד 8 אחוז. הצעת חוק נוספת תהייה בנושא הבנקים שתטפל בדרך עקיפה במי שיש לו משכנתה לדירה ראשונה של עד מיליון וחצי שקל, אותם אנשים יקבל נקודות זיכוי במס הכנסה כדי להתמודד עם עליית הריבית. בנוסף, באשר לבנקים שלא נותנים הטבה בפיקדונות ללקוחות – נגיש הצעת חוק שתעלה את המס על הרווחים שנובעים מהעלאות הריבית. אם הבנקים לא רוצים לשלם מס אז שיתנו הטבות בריבית הפיקדונות.

"בנוסף, אני מאוכזב ממשרד התחבורה שלא טיפל בעליית מחיר החנייה בתל אביב. הבנו שאת עיריית תל אביב זה לא מעניין, אז ביקשתי להכין הצעת חוק שמבטלת את ההעלאה הזו ומבטלת את החוק שמאפשר לרשויות להעלות מחיר חניה בלי הסכמה מאף אחד. בנוסף נשקול להעביר 30% מקנסות החניה לאגף התנועה במשטרה לטובת בטיחות בדרכים".

היו"ר ביטן סיכם את הצהרתו ואמר כי אלה יהיו ההצעות שיוגשו בשבוע הבא, והזכיר: "נתנו לאוצר צ'אנס לטפל בזה ולא טיפלו, אז אנחנו חופשיים לעשות מה שאנחנו חושבים ותמסרו לשר האוצר ולראש אגף התקציבים שיהיו עוד חוקים".

הדיון בנושא מסקנות הצוות של ח"כ אליהו ברוכי, שבחן אמצעים להורדת מחירים ברשתות השיווק, עדיין נמשך בשעה זו, הודעה מלאה תישלח לאחר שיסתיים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.