העיתון ידיעות אחרונות ואתר ynet מדווחים הבוקר כי ישראל והונגריה הגיעו להסכמה עקרונית על העברת שגרירות הונגריה לירושלים.
אם וכאשר הונגריה אכן תעביר את שגרירותה לירושלים, היא תהיה המדינה הראשונה באיחוד האירופי שמעביר את השגרירות לעיר. האיחוד מסרב להכיר בירושלים כבירת ישראל עד שייחתם הסכם שלום עם הפלסטינים שיאשר את חלוקת העיר בין ישראל למדינה הפלסטינית, או פתרון מוסכם אחר. ההערכה היא שבאיחוד יתנגדו להעברת השגרירות אך לא יטרפדו אותה.
שר החוץ אלי כהן נמצא בבודפשט, בירת הונגריה, ונפגש שם אמש עם שר החוץ של הונגריה, פטר סיירטו בבודפשט. לפי הדיווח, בפגישה הגיעו השנייה להסכמה על העברת השגרירות. עם זאת, בדיווח נכתב כי "ההערכה היא שההונגרים שומרים את ההכרזה על המהלך לאירוע מיוחד, ייתכן שבפגישה עתידית בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראש ממשלת הונגריה ויקטור לאורבן".
עוד דווח כי "ההבנה בישראל שהעברת השגרירות צפויה להתרחש עוד השנה, לאחר שהונגריה תמצא מבנה מתאים בירושלים".
בפגישה בין שרי החוץ השניים של ישראל והונגריה דנו באיום האיראני על המזרח התיכון ואירופה והצורך לפעול נגדה, השפעות המלחמה באוקראינה, והאפשרויות לשיתוף הפעולה בין ישראל למדינות אירופה בתחום הביטחון האזורי והאנרגיה ובקידום הסחר והתיירות בין המדינות.
לפי הדיווח ב"ידיעות", "שר החוץ סיירטו העלה בשיחה את הגישה המוטה של האיחוד האירופי נגד ישראל, ואמר כי היא יכולה להמשיך לסמוך על הונגריה בכל הנוגע לתמיכה בה בפורומים הבינלאומיים וכי מדינתו תמשיך לעמוד לצידה. הוא הוסיף כי הונגריה תפנה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ותתמוך בעמדת ישראל מול היוזמה הפלסטינית".
בסיכום הביקור אמר כהן: "הונגריה עומדת לצידה של ישראל במשך שנים. חיזוק החזית הפרו-ישראלית, יחד עם מדינות נוספות במרכז אירופה, הוא אינטרס מדיני וכלכלי חשוב של מדינת ישראל. הודתי לשר החוץ של הונגריה על תמיכתו בישראל מול בית הדין בהאג ועל עמדתו הנחרצת כנגד תשלום משכורות מהרשות הפלסטינית למחבלים שרצחו ישראלים".
כהן אמר כי "המלחמה באוקראינה הפכה את ישראל לנכס אסטרטגי עבור מדינות אירופה, נשמח לעמוד לצד מדינות אירופה ולסייע להן להתמודד עם המציאות החדשה ביבשת". כהן התעלם בדבריו מהעובדה שהונגריה היא המדינה היחידה באיחוד ואחת משתי היחידות בנאט"ו שאינה משתתפת באופן מלא בסנקציות על רוסיה ואינה מביעה עמדה נחרצת מול הפלישה הרוסית באוקראינה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו