דיווח: היועץ המשפטי של משרד הפנים קובע שלא נפל פגם בקריטריון לתלושי מזון
היועץ המשפטי של משרד הפנים יהודה זמרת קבע כי לא נפל כל פגם בהחלטת הממשלה לתקצב מיליארד שקל (400 מיליון ב-2023, ו-600 מיליון ב-2024) לתלושי מזון עבור זכאים להנחה בארנונה בהיקף של 70%. כך פורסם הבוקר ברשת ב'.
היועץ דחה את הטענות שמדובר בחלוקת כספים שנועדה בעיקר לשרת את המגזר החרדי על פני מגזרים אחרים.
בשנת 2020 דיווחנו כי מכרז שפרסם משרד הפנים לחלוקת מזון לנזקקים נבנה כך שהסיוע יגיע בעיקר לחרדים, גם אז דרך קריטריון ההנחה בארנונה ב-70%.
ניתוח הנתונים שנחשפו באפריל השנה במסגרת בקשת חופש מידע, מעלה שאכן, החרדים קיבלו סכומים גבוהים משמעותית בהשוואה לעניים ממגזרים אחרים.
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו