פיצוץ סכר נובה-קחובה: יותר מ-20 אלף בני אדם נמצאים באזורים החשופים לסכנת הצפה חמורה, בעשרות יישובים שונים באזור חרסון.
נשיא אוקראינה ולוודימיר זלנסקי האשים הבוקר את רוסיה שפוצצה את הסכר לאחר שמילכדה אותו. לדבריו, "הרוסים טרוריסטים. הרס הסכר רק ממחיש לעולם שהם חייבים להסתלק מכל פינה באדמת אוקראינה". התובע הכללי האוקראיני הודיע כי יחקור את הפיצוץ כפשע מלחמה.
ראש העיר חרסון, וולודומיר קובלנקו, אמר שגובה המים בעיר עלה במהירות וגן החיות, בתי קפה ומגרשי משחקים הוצפו במים.
שר החוץ של אוקראינה, דמיטרו קולבה, צייץ כי מדובר ב-"אקוסייד", ו-"ככל הנראה האסון הטכנולוגי הגדול ביותר באירופה זה עשורים", ו"פשע מלחמה מתועב".
Russia destroyed the Kakhovka dam inflicting probably Europe's largest technological disaster in decades and putting thousands of civilians at risk. This is a heinous war crime. The only way to stop Russia, the greatest terrorist of the 21st century, is to kick it out of Ukraine.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) June 6, 2023
הסכר, שגובהו 30 מטר ואורכו 3.2 ק"מ, נבנה בשנות החמישים ומאגר המים שלו מספק גם את צרכי חצי האי קרים, שאותו סיפחה רוסיה ב-2014, וגם את תחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו