JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נשיא המדינה ושר הביטחון העניקו את פרס ביטחון ישראל לשנת תשפ״ג לארבעה פרויקטים של צה״ל, השב״כ, המוסד והתעשיות הביטחוניות | זמן ישראל

נשיא המדינה ושר הביטחון העניקו את פרס ביטחון ישראל לשנת תשפ״ג לארבעה פרויקטים של צה״ל, השב״כ, המוסד והתעשיות הביטחוניות

נשיא המדינה, יצחק הרצוג העניק היום, יום שלישי, כ"ד בסיון, 13 ביוני את פרס ביטחון ישראל לשנת תשפ"ג יחד עם שר הביטחון יואב גלנט, הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי ומנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אייל זמיר, בטקס חגיגי בבית הנשיא בירושלים. בפרס זכו ארבעה פרויקטים מצטיינים שהביאו תרומה משמעותית לביטחון המדינה, ולשמירה על עוצמתה הטכנולוגית והמבצעית בשדה הקרב. עוד השתתפו בטקס בהשתתפות ראש השב"כ, רונן בר וראש המוסד, דוד ברנע.

הנשיא יצחק הרצוג מעניק את פרס ביטחון ישראל לצד הרמטכ
הנשיא יצחק הרצוג מעניק את פרס ביטחון ישראל לצד הרמטכ"ל הלוי, שר הביטחון גלנט ומנכ"ל משרד הביטחון זמיר. 13 ביוני 2023 (צילום: אגף דוברות במשרד הביטחון)

הפרויקטים הזוכים: מערכת מסווגת בפיתוח חטיבת הספקטרום וההגנה בסייבר אשר בתהליך פיתוחה והפעלתה המבצעית השתתפו כלל זרועות צה"ל ביניהם: אגף התקשוב, זרוע האוויר והחלל, אגף המודיעין וזרוע הים. זוהי מערכת הגנה ייחודית בסייבר העושה שימוש פורץ דרך בטכנולוגיות המתקדמות בעולם על מנת להבטיח לצה"ל ביטחון וחופש פעולה במרחב הדיגיטלי, למול איומי סייבר מתקדמים ומתפתחים.

מיזם של שירות הביטחון הכללי בשותפות עם יחידה 8200 של אגף המודיעין בצה"ל, שמטרתו פיתוח והטמעה של מערכת טכנולוגית ייחודית המאפשרת עליונות מודיעינית וביטחונית בגזרות רבות. המערכת פורצת דרך ובעלת תרומה משמעותית לעשיית קהילת המודיעין למול אתגרי הביטחון.

מיזם שנוצר משיתוף פעולה בין המוסד ליחידה 8200 של אגף המודיעין בצה"ל, ובעל תרומה אסטרטגית משמעותית וייחודית לביטחון המדינה, המגלם בתוכו חדשנות טכנולוגית ותעוזה מבצעית פורצת דרך ויוצאת דופן.

מיזם משותף למערך המ"מ באגף המודיעין, זרוע האוויר והחלל, מספן המודיעין של זרוע הים, התעשייה האווירית וחברת רפאל, המהווה מענה טכנולוגי יוצא דופן במסגרתו הושגה יכולת מבצעית פורצת דרך התורמת באופן ישיר לשמירה על יתרונו האיכותי של צה"ל ובטחונה של מדינת ישראל. הפרויקט משלב מספר פיתוחים טכנולוגיים חדשניים וייחודיים שהתאפשרו אודות לחזון, לנחישות וליצירתיות של כל השותפים לפרויקט.

נשיא המדינה אמר: "קצינים, חיילים ואזרחים, נשות ואנשי קהיליית הביטחון המעולה שלנו – התרומה שלכם לחוסן הלאומי של ישראל היא אדירה. רק לפני חודש, במהלך מבצע 'מגן וחץ' ראינו שוב ושוב איך יצירתיות, מקצועיות, חדשנות ותבונה יכולות לדייק לשכלל יכולות להכריע ומערכות ולהציל חיים.

הנשיא יצחק הרצוג במעמד הענקת פרס ביטחון ישראל לצד הרמטכ
הנשיא יצחק הרצוג במעמד הענקת פרס ביטחון ישראל לצד הרמטכ"ל הלוי, שר הביטחון גלנט ומנכ"ל משרד הביטחון זמיר. 13 ביוני 2023 (צילום: דוברות משרד הביטחון)

ההצלחות, ההמצאות, הפיתוחים וההישגים המפוארים שלכם, הם ערובה לביטחון ישראל, וליכולת שלנו להגן על עצמנו בעצמנו. בזכותם, ובזכותכם, יש לנו מדינה שמסוגלת להתמודד עם כל איום, לנצח כל אויב, להרתיע ולהכריע.

בשם העם כולו ובשם המדינה כולה אני מודה לכם. יש שיגידו שהמעמד החגיגי הזה, הפרויקטים הזוכים כאן היום – מרשימים, פורצי דרך, עוצרי נשימה, מעוררי השראה; ונראים לעתים מדע בדיוני ופנטזיה, אבל אלה החיים האמיתיים!"

שר הביטחון, יואב גלנט: "המעמד שאנחנו מקיימים כאן היום וארבעת הפרויקטים העומדים במרכזו, מהווים הוכחה חד-משמעית ליתרון ברור: יתרונה האנושי של מערכת הביטחון. בזכות פרויקטים שכאלו, שכבר הצילו חיים ומנעו פיגועים ובזכות יוזמות נוספות המצויות בימים אלו ממש בהליכי פיתוח והנבטה- מצליחה ישראל להתייצב פעם אחר פעם למול האתגרים הביטחוניים המשתנים. בזכות יכולות שכאלו יודעים אויבינו היטב: נוכל תמיד לכל איום ונקדים תמיד את הקמים נגדנו".

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר: "העוצמה הביטחונית של מערכת הביטחון מבוססת על שילוב של מפקדים איכותיים, חיילים מוכשרים, בעלי מוטיבציה ותחושת שליחות, אמל"ח המועצם בטכנולוגיה מתקדמת ומפתיעה וכוח צבאי בהיקף נדרש למערכה רב זירתית ארוכה. פרסי ביטחון ישראל שהענקנו היום, מאפשרים לגופי הביטחון עליונות מבצעית, מפתיעה ופורצת דרך- בעולמות הלחימה, במודיעין, באוויר, בים ובסייבר. כדי להמשיך ולעמוד בחוד החנית של הטכנולוגיה, נדרשת השקעת משאבים רבה. לכן החלטנו השנה על הגדלת תקציב המחקר והפיתוח של משרד הביטחון, לשיא חדש בהיקף ההשקעה הישיר, הגבוה בכל הזמנים, במחקר ופיתוח. תקציב שיאפשר לכם ולקבוצות דומות לכם, להמשיך לעשות את מה שאתם עושים ולהבטיח, לא רק את שימור ההובלה הישראלית באזורנו, אלא גם את העצמתה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.