ולדימיר בליאק מיש עתיד כותב על הצעת החוק "סמכויות מנהליות". חוק שאמור להקנות לבן גביר את הסמכות להורות על הפקדת דרכון, איסור להתגורר במקום מסוים, אסור לעסוק במקצוע, ניתוק מהאינטרנט ועוד.
בלתי נתפס כי הצעת חוק "סמכויות מנהליות" של חה"כ צביקה פוגל מ"עוצמה יהודית", בשליחות בן גביר, תעלה היום לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה. בלתי נתפס כי יש לה סיכוי לא רע להיות מאושרת, לקראת ההצבעה בטרומית במליאת הכנסת ביום רביעי.
איך הגענו למצב, בו במדינת ישראל יהודית ודמוקרטית חוק פסול, מסוכן ופשיסטי עובר "הלבנה" על ידי השלטון?
תשומת הלב הציבורית מתמקדת בסמכות השר לביטחון לאומי לחתום על צו מעצר מנהלי לאזרחים – אבל במעצר מנהלי ישנה לפחות מעורבות של היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה.
אבל שימו לב לסעיף הבא בהצעה – וזה באמת עד כדי כך פסיכי שקשה להאמין.
על פי ההצעה, בן גביר, העבריין והפרחח, כהניסט מורשע ששונא כל דבר שמריח כדמוקרטי וליברלי, יוכל מחר להטיל, בצו בחתימתו בלבד, ללא שום ביקורת שיפוטית (!!!), מגבלות חמורות על חירויות האזרח: הפקדת דרכון, איסור להתגורר במקום מסוים, אסור לעסוק במקצוע, ניתוק מהאינטרנט ועוד.
תקראו את זה טוב ותבינו את רמת הסכנה לזכויות הפרט שלכם.
הרי ברור שזה לא קשור למיגור הפשיעה.
האמצעים הללו יופנו נגד האופוזיציה, נגד מתנגדי המשטר.
זה קו אדום.
החוק הזה לא יכול להתקיים במדינה נאורה ודמוקרטית. פשוט לא.
שרי הממשלה שיעיזו היום להרים יד על הדבר המופרך הזה חייבים להפנים – החוק הזה יהפוך אותם ללא לגיטימיים.
הוא יוציא את ממשלת נתניהו מחוץ לחוק. האופוזיציה בכנסת והמחאה יסרבו לציית למהלך הדורסני הזה.
חד משמעי.
שום הידברות, שום הסכמה.
יהיו כאן מיליונים ברחובות שבמחאה בלתי אלימה ישימו סוף לפארסה המסוכנת הזאת שנקראת "ממשלת נתניהו-בן גביר".
עד כאן.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו