JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אחרי דחיית הצעת חוק הריבית על העו"ש: שר האוצר והנגיד נפגשו הערב | זמן ישראל

אחרי דחיית הצעת חוק הריבית על העו"ש: שר האוצר והנגיד נפגשו הערב

שר האוצר, מר בצלאל סמוטריץ' ונגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, נפגשו הערב לדיון בנושא ענף הבנקאות.

בפגישה נכחו גם המפקח על הבנקים, מר דניאל חחיאשוילי, ראש אגף תקציבים מר יוגב גרדוס ממשרד האוצר וראש רשות המסים, מר ערן יעקב וכן אנשי מקצוע ממשרד האוצר ומבנק ישראל.

לפי ההודעה המשותפת שהוציאו השניים, במהלך הפגישה התקיים דיון מקצועי בנושאי רגולציה וקידום התחרות במערכת הבנקאית, לרבות שיח ראשוני בנושא הצעת מיסוי רווחי יתר על מגזר הבנקאות ששוקל לקדם משרד האוצר במקביל לסט הכלים המתגבש במסגרת המאבק ביוקר המחיה.

בסיכום הדיון נקבע כי תתקיים פגישה נוספת בשבוע הבא להמשך השיח בנושאים אלו. בימים האחרונים הנגיד לחץ על הממשלה לדחות את הצעת החוק לחייב את הבנקים להעניק ריבית מינימלית על יתרות בחשבון העובר ושב של הלקוחות וההצעה אכן נדחתה בסופו של דבר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.