יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד בפתח ישיבת סיעת יש עתיד: "ממשלת ישראל מובילה אותנו לאסון לאומי, ומסרבת להכיר בזה. ממשלת ישראל צועדת לתוך המשבר הזה, מבצעת את המהלך המשטרי הגדול והדרמטי ביותר בתולדותינו, בלי שהיא קיימה דיון אחד – אפילו לא אחד – על ההשלכות הכלכליות, הביטחוניות, החברתיות והמדיניות שלו.
"מלבד העובדה שמהלך החקיקה שהם מובילים הוא אנטי דמוקרטי, מדובר בחובבנות נוראה ומסוכנת. חיי אדם על הכף. הפרנסה של כל אזרח ישראלי תפגע. בכל מקצוע אחר כבר הייתה מוגשת נגדם תביעה על רשלנות מקצועית. אנחנו עוד יכולים לעשות ביחד תהליך משותף, מושכל, עם גורמי המקצוע, ולהגיע לפשרה שתתקן את המערכת במקום להרוס עד היסוד".
"אני קורא לממשלה לעצור. עוד לא מאוחר. אנחנו יכולים לעשות ביחד תהליך משותף, מושכל ולהגיע לפשרה שתתקן את המערכת במקום להרוס עד היסוד"
נאום לפיד המלא:
ממשלת ישראל מובילה אותנו לאסון לאומי, ומסרבת להכיר בזה. ממשלת ישראל צועדת לתוך המשבר הזה, מבצעת את המהלך המשטרי הגדול והדרמטי ביותר בתולדותינו, בלי שהיא קיימה דיון אחד – אפילו לא אחד – על ההשלכות הכלכליות, הביטחוניות, החברתיות והמדיניות שלו. לא התקיימה עבודת מטה. לא נאספו נתונים ולא הוצגו נתונים.
הממשלה לא עשתה אף ישיבה על ההשלכות. לא ביקשו לשמוע את עמדת הצבא, את עמדת הכלכלנים, את משרד החוץ. גורמי מקצוע שניסו להביע את עמדתם, או להביא את הנתונים בפני הממשלה, נזרקו מכל המדרגות. בנק ישראל, הכלכלנית הראשית, מחלקת המחקר של משרד החוץ, כתבו ביוזמתם דוחות על השלכות החקיקה. הממשלה סירבה לראות את הדוחות האלה וסירבה לדון בהם.
הממשלה הזו לא מסרבת לשמוע דיעות, היא מסרבת להקשיב לעובדות, לנתונים, לאנשי מקצוע. לא מפני שהם יודעים הכול, אלא מפני שהם מעדיפים לא לדעת כלום. מלבד העובדה שמהלך החקיקה שהם מובילים הוא אנטי דמוקרטי, מדובר בחובבנות נוראה ומסוכנת. חיי אדם על הכף. הפרנסה של כל אזרח ישראלי תפגע. בכל מקצוע אחר כבר הייתה מוגשת נגדם תביעה על רשלנות מקצועית. אלא שאי אפשר יהיה לתבוע אותם.
בדיוק בגלל זה הם מבטלים את עילת הסבירות. כדי שהם יוכלו לקבל החלטות לא ענייניות, בלי דרגי מקצוע, בלי נתונים, בלי שיצטרכו לתת דין וחשבון לאף אחד – בטח לא לציבור.ההבדל בין דמוקרטיה לדיקטטורה הוא לא מסובך.
בדיקטטורה הממשלה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, בדמוקרטיה לא. במדינה דמוקרטית הממשלה צריכה להתחשב בחוק, היא צריכה להתחשב בעובדות.ממשלת ישראל לא רוצה להקשיב לעובדות, אז היא משנה את החוק.
אני קורא לממשלה לעצור. עוד לא מאוחר. אנחנו עוד יכולים לעשות ביחד תהליך משותף, מושכל, עם גורמי המקצוע, ולהגיע לפשרה שתתקן את המערכת במקום להרוס עד היסוד.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו