JavaScript is required for our website accessibility to work properly. קרעי הציג שורה של שינויים שברצונו לקדם בתחום הטלוויזיה | זמן ישראל

קרעי הציג שורה של שינויים שברצונו לקדם בתחום הטלוויזיה

שר התקשורת שלמה קרעי הציג היום (שני) שורה של שינויים שברצונו לקדם בתחום הטלוויזיה. בין היתר, מציע קרעי לבטל את הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו ואת המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין, ובמקומן תוקם יחידת סמך במשרד התקשורת, שחבריה ייבחרו על ידי שר התקשורת, שר המשפטים ושר החינוך.

לפי התוכנית החדשה, תוקם ועדת מדרוג חדשה למדידת הרייטינג שתהיה "מקצועית ואובייקטיבית". עוד מציע קרעי לאסור על ספקי תכנים לכלול בשלטים שלהם לחצנים ייעודיים שבהם יקודמו ספקים מסוימים. כיום, בחלק מהשלטים יש לחצנים ייעודיים עבור קשת 12 ורשת 13.

שלמה קרעי בדיון של ועדת הכספים בכנסת, 11 באוגוסט 2022 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
קרעי בדיון של ועדת הכספים בכנסת, 11 באוגוסט 2022 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

לפי ההצעה החדשה, יס והוט יוכלו לשדר פרסומות מסחריות בשידוריהן – דבר שעד כה נאסר עליהן לעשות. תאגיד השידור כאן יידרש לאפשר שימוש בתכני הארכיון שלו בעלות תפעולית בלבד.

משרד התקשורת גיבש תזכיר חוק, שכולל את השינויים האמורים לצד שינויים נוספים, והוא יופץ בסוף השבוע להערות הציבור. תזכיר החוק צפוי להגיע לדיון בכנסת בחודש אוקטובר הקרוב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.