ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב לנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו
מה שראינו הערב זה ראש ממשלה שמפרק את המדינה במקום לחבר אותה. שמשקר במקום להגיד לאזרחים את האמת. בניגוד מוחלט לשקר ששמעתם ממנו הערב, לא כמה מראשי האופוזיציה יצאו נגד הסרבנות. כולנו אמרנו את זה כבר אלף פעם.
בניגוד מוחלט למה שהוא אמר הערב, מה שהוא הניח על השולחן הוא לא צמצום של עילת הסבירות, אלא מחיקה של אחד מיסודות השיטה הדמוקרטית שלנו והרס של בית המשפט והפרדת הרשויות. בניגוד מוחלט למה שהוא אמר היום, וכפי שכבר הוכח והוסבר שוב ושוב, כמובן שמעולם לא תמכתי במה שהם עושים היום.
מי שאחראי למה שקורה היום בכלכלה, לקרע במרקם החברתי שלנו ובעיקר לפגיעה בביטחון, מי שגורם לזה שהצבא מתפרק מבפנים, זו הממשלה הקיצונית בתולדות המדינה. האחריות עליהם. הם אלה שהחליטו ללכת למהלך חקיקה קיצוני שהורס את הצבא, את הכלכלה, את היחסים עם האמריקאים. הורס את עם ישראל מבפנים.
כבר שלושה שבועות שאנחנו קוראים לנתניהו לעצור את החקיקה, לחזור לבית הנשיא ולהגיע להסכמות רחבות. אני חוזר על הקריאה הזו. דיברנו הערב עם בית הנשיא, הם מוכנים לפתוח מחר בבוקר את הדלתות, כל מה שאתה צריך לעשות זה להודיע על עצירת החקיקה. אל תהיה שבוי של לוין ורוטמן וסמוטריץ' ובן גביר. גם אתה יודע שאין לחבורה הקיצונית הזו מנדט להפוך את ישראל למדינה משיחית ולא דמוקרטית. תעצור את החקיקה כי אנחנו עם אחד וצריכים להישאר עם אחד.
לממשלה יש תפקיד – לטפל בכלכלה, במשכנתאות של צעירים, בביטחון האישי, ביחסי החוץ, במצוקות של נשים ובפנסיות של קשישים. כל הדברים שהממשלה הזו הבטיחה לטפל בהם והיום היא מזניחה אותם. נתקענו עם ממשלה שלא עובדת.
במקום לעבוד ממשלת נתניהו מנהלת מלחמת התשה נגד אזרחי ישראל. כל מה שראש הממשלה צריך לעשות כדי למנוע את ההרס והשנאה והקרע, זה להודיע שהוא עוצר את החקיקה ונענה למה שהעם הזה הכי רוצה: קצת שקט, ולחזור לחיים משותפים ולטוב משותף. זה אפשרי. זה בהישג יד. זה מה שצריך לקרות עכשיו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו